koření
staročeské - nebo jiné koření - podle gusta)
Postup přípravy receptu
1
Žemle nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem. Bůček umeleme, přidáme vegetu, jemně nastrouhaný sýr a změklou žemli. Necháme nejlépe přes noc odpičinout v lednici v mikrotenovém sáčku. Játra nakrájíme na malé kousky a orestujeme na cibuli, přidáme na kostičky nakrájené papriky a závěrem vejce. 2 ks alobalu cca 60 cm dlouhé spojíme k sobě, vymažeme nejlépe sádlem (ale i olej postačí).
2
Na alobal naneseme masovou směs, ve stejnoměrné vrstvě. Poklademe ji salámem a naneseme vrstvu játrové nádivky. Roládu zavineme pomocí alobalu, který na všech stranách utěsníme. Přeneseme na plech a podlijeme vodou. Pečeme cca 1 hodinu, pak otevřeme alobal a necháme udělat kůrku.
3
Výborné s bramborovou kaší, ale i krájené studené.