• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Roláda z kuřete
Napište svůj komentář k receptu

Roláda z kuřete

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roláda z kuřete
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • kuřecí maso celé kuře
    • glutasol
    • křen
    • šunka
    • žampiony
    • sýr
    • vejce

Postup přípravy receptu

1
Kuře vykostíme, osolíme glutasolem, namažeme křenem. Šunku, žampiony a sýr nakrájíme na kostičky (možno přidat smažená vejce). Směs zabalíme do plátu masa, podlijeme vodou a dáme péct do trouby, povrch posolíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chalupářský špíz z kuřete 2

Chalupářský špíz z kuřete 2

Galantina z kuřete

Galantina z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka Malinová | 24. 11. 2006 14:02

    Asi stejně jako Šárka seříznu prsa a rozložím rovnoměrně na plát a rozklepu a když mám kuře velké - kolem 2 kg tak je seříznu a použiji na něco jiného.

  • Jana Tomčíková | 24. 11. 2006 13:17

    Kuře taky vykosťuji, ale ne vcelku, ale po částech a dělám jednotlivé roládky.Připadá mi logičtější, když na roládu se začíná od hřbetu, protože pak je toto menší množství masa spíše na okrajích a uprostřed zbude větší masa s prsy.Koneckonců,asi bych to neřešila, ať každý vykosťuje tak, jak mu to vyhovuje.

  • Di | 24. 11. 2006 13:08

    To je mi, paní Jaroslavo, jasné, že potom je maso rovnoměrněji rozložené. Tak to příště zkusím od hřbetu - pokud zase nepořídím kuře již rovnou vykostěné.

  • Šárka Tkáčová | 24. 11. 2006 12:47

    Jaruš,já jako "prsařka" zase roládu rozložím ,prsíčka seříznu,dělám vždy z kuřat 1,40 a větších , prsa bývají vysoká , přidám postupně tam , kde se mi zdá málo masa a přes mikroten celou roládu naklepu.

  • Tereza Jarčušková | 24. 11. 2006 12:41

    Robí sa to presne ako popísala Jarka, teda od chrbta :

  • Šárka Tkáčová | 24. 11. 2006 12:20

    Taky začínám kostit od prsou a při počtu zhotovovaných rolád k jakékoli příležitosti a při množství odchovaných králíků se stávám mistrem v " pitvání". Miluji rolády z kuřete a na pohoštění jsou výborné.Na Vánoce u nás nesmí chybět kuřecí roláda jako rychlé pohoštění pro nečekané návštěvy nebo jen tak na zobání s bramborovým salátem.

  • Simča Sládková | 24. 11. 2006 12:14

    Tak všem moc díky, dobře jsem se pobavila, neboť mi bylo jasno, že "někde udělám díru" a pak budu odřezávat podél kostry a vykroutím stehenní kosti. Hlavně jsem chtěla vědět, kde začít - jestli na prsou nebo na hřbetě..... a tak jsem tam, kde jsem byla... Ale v každém případě díky, budu to muset hold vyzkoušet a uvidím, co mi bude lépe vyhovovat....

  • Jaroslava Oumarová | 24. 11. 2006 11:32

    Di, hřbetem začínám proto, že plát masa je potom úpravnější: maso je víc na prostředku a jde pěkně pravidelně rozložit po ploše a na krajích zbydou kousky volnější kůže, které se lépe sepnou. Taky jsem kdysi začínala vykosťovat od prsou, ale pak jsem v televizi viděla vykosťování od páteře a uznala jsem, že to je lepší. A řezníci taky vykosťují od páteře:-)

  • Hana Rožníčková | 24. 11. 2006 11:21

    Také jsem prsařka..o)))

  • Di | 24. 11. 2006 10:54

    Zhotovatelé rolád se teď, paní Jaroslavo, rozdělí na prsaře a hřbetaře, jinak jsme se myslím na popisu shodli. Ani sama nevím, proč začínám prsama - je to zvyk. Fakt je, že se rychle vyloupnou a je to takový malý povzbuzující úspěch na začátku. Úplně nejraději však poslední dobou kupuji kuře již vykostěné - u nás se dá v obchůdku dokonce objednat. Je to sice 100 Kš za 1 kg masa, ale čas jsou někdy také peníze.

  • Hana Rožníčková | 24. 11. 2006 10:37

    Na vykoštění je také důležitý OSTRÝ nůž, já používám tzv. špikovák a tou ostrou špičkou maso vlastně odřezávám. Poprvé bylo kuře samá ďoura, a čas také nebyl nejkratší, ale časem se člověk trošku vypracuje. Držím palce.

  • Di | 24. 11. 2006 10:03

    Simčo, mrkněte se na Kuřecí roládu v vepřovými jazyky, tam jsem to trochu naznačila. Poprvé to zkuste s lehce rozmraženým kuřetem - jde lépe od kostí. A hlavně si vyberte pořádného ptáka, alespoň 1,5 kg, aby něco zbylo, až vysvléknete kostru. Rozřízněte ho na prsou a potom "svlékejte" - oddělujte kosti od masa. Stehne rozříznětě a vytáhněte kosti, stejně tak křídla (nebo je dejte vůbec pryč). Až budete mít plát, ztenčete partie prsou rozříznutím, případně rozklepáním tak, aby se zakryly holé kousky kůže. Poprvé Vám to bude trvat třeba hodinu, ale napodruhé to půjde již rychleji.

  • Zdena z JM | 24. 11. 2006 09:39

    Přečtěte si u receptu "plněná kachna" komentář paní Oumarové.Myslím,že to tam docela dobře popsala.

  • Jaroslava Oumarová | 24. 11. 2006 09:37

    Položím kuře prsama dolů, naříznu kůži podél páteře a postupně na obě strany odkrajuju maso a dávám pozor, abych neprořízla kůži. Nohy a krídla ( krídla bez konců! ) naříznu kolem kosti, oškrábu maso a kost vykroutím. Při plnění zatáhnu maso z křídel a stehen částečně dovnitř, lépe to vypadá. Myslím, že na www. radyptakaloskutáka.cz byla videoukázka.

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 09:36

    Já vykošťovala jen jednou, bylo to strašné....od té doby vím, že v kuřecích speciálkách se dá koupit už vykoštěné kuře na plát na roládu...

  • Simča Sládková | 24. 11. 2006 09:22

    Dámy, které máte s vykostěním kuřete - nenapsali byste tu postup, jak na to? Kde to rozříznete a jak postupujete? Předem prosím za popis :o)))

  • Di | 24. 11. 2006 08:48

    Já mám kuřecí rolády jako studené pohoštění moc ráda - je to něco jiného než nakrájet salám či šunku a můžete si jídlo v pohodě připravit předem. I kuře, které pouze vykostíte a zabalíte bez náplně nebo jen s plátkem slaniny a upečete je efektnější, než když necháte hosty obírat kosti. A jak říkala Helena Růžičková - není sporu, kdo chce stehýnko a kdo prsíčka. Tento recept mě inspiroval k přidání dvou dalších. A jeden už tu mám - Kuřecí rolku s vepřovými jazyky. Zatím o ni nebyl žádný zájem, možná kvůli těm jazykům. Ale ve studené kuchyni je to naprostý skvost. Kromě toho náplň je pevná a roláda se zabalí v několika vteřinách. Vyzkoušejte třeba o Vánocích ....

  • Jitka Malinová | 24. 11. 2006 08:45

    Pokud chcete, aby vám roláda při krájení držela pohromadě, je dobré do usmažených vajíček zamíchat jedno syrové. Tím vznikne kompaktní hmota, která se dobře spojí i s dalšími ingrdiencemi ( šunka, žampiony, hrášek ... ). Pak je samozřejmě nutné roládu pořádně utáhnout.

  • Tereza Jarčušková | 24. 11. 2006 07:04

    Roláda je dobrá aj na studeno ako nárez na misy. A vyjíčka nebudú kĺzať, keď si urobíte omeletu a tak položíte na plát mäsa a stočíte, ale praxou vám nebude robiť problém ani praženica. Len ten glutazol nedávam, korením piprom, niekedy potriem horčicou... kedy ako, aby to nebola stále tá istá chuť.

  • Di | 23. 11. 2006 19:50

    Pro ty, kdo roládu ještě nikdy nedělali: smažená vajíčka dost kloužou, lepší je dát plátky vařených nebo vůbec vynechat. Naučit se balit roládu je nejlepší s nějakou tužší náplní vcelku, například s válečkem zmrzlé mleté náplně, klobásou vcelku apod.

  • Marie Horáková | 23. 11. 2006 18:18

    Já to připravuji taky tak, z kostry je ještě polévka, ale pro začínající kuchařky, které se necítí na to, kuře vykostit, bych chtěla říct, že v obchodech s kuřecím masem je možné koupit maso na roládu.

  • Hana Rožníčková | 23. 11. 2006 17:58

    Také dělám roládu z kuřete, sama si ho vykostím, potřu pikamtní hořčicí, položím kolečka nějakého měkkého salámu, sýra, žampionů, někdy i míchaných vajec, zabalím jako roládu, převážu nití a povrch posypu třeba kořením - Pečené kuře. Je to výborné s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo kompotem. Někdy zkusím v římském hrnci.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Glutasol Křen Kuřecí maso Šunka Sýr Vejce Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční beránek - fofr

Velikonoční beránek - fofr

Pomazánka z červené řepy II.

Pomazánka z červené řepy II.

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Pomazánka křenová a česneková

Pomazánka křenová a česneková

Zeleninová polévka s klobásou

Zeleninová polévka s klobásou

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem

Švestkové (třešňové) šátečky s…

Mandle v pánvi pražené

Mandle v pánvi pražené

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Doporučujeme

20 minut
Mexický těstovinový salát

Mexický těstovinový salát

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

269
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
146
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
88
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
30
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
23
Burgery z červené řepy
Burgery z červené řepy

Zajímavé články

Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou, mangem, chilli, vanilkou i bez vaření
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou,…
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
AHA.cz Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Survivor Novotný: Soukup na mě poslal gorily! A připravil mě o práci

Survivor Novotný: Soukup na mě poslal gorily! A připravil mě o práci

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

  • Recepty.cz
  • Roláda z kuřete
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact