Kuřecí prsa podle potřeby rozkrojíme a naklepeme tak, abychom dostali co největší plátky. Alobal potřeme olejem a naskládáme na něj maso tak, aby se okraje jednotlivých plátků trošku překrývaly. Takto vzniklý plát masa posolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na ni naskládáme šunku nebo salám a položíme celý pórek. Pomocí alobalu svineme do rolády a do alobalu ji pevně zabalíme. I s alobalem dáme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C a pečeme 45 minut. Pak opatrně odstraníme alobal, roládu trošku podlijeme vodou a za občasného přelití výpekem dopečeme dozlatova.
2
Podáváme teplé s rýží nebo bramborovou kaší, studené s pečivem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Světlana Čelechovská
|17. 10. 2008 12:25
Když naklepaná prsa naskládáte do vymazaného srnčího hřbetu, naplníte uvedenou náplní, přikryjete zbytkem řízečků budete mít "skororoládu", nic Vám nevyteče. Po upečení se vyklopí z formy na plech a na 10 minut se nechá zčervenat.