ks
sekaná
Mražená šlehaná (lepší než klasická mletá)
200
g
šunkový salám
150-200 g
200
g
cihla
150-200 g krájené (nebo sýry, co máte rádi)
50
g
máslo
Postrouhaného (strouhat hodně zchlazené a na chladném struhadle)
1
kostka
kuřecí šťáva
Postup přípravy receptu
1
Rozprostřeme fólii, kterou potřeme vodou. Na ni roztíráme rozmraženou kuřecí směs na sekanou a to do takové velikosti, jak budeme chtít roládu velkou či vysokou. Jinak asi tak na výšku dvou centimetrů. Posypeme strouhaným máslem, poklademe po celé ploše plátky sýra a na to salámem.
2
Pomocí fólie pomalu zabalíme do rolky a opatrně pomocí fólie přeneseme do pekáče. Mokrýma rukama upravíme, podlijeme trochou vody, můžeme přidat kousek másla a dáme přikryté péct. Když už se zdá, že drží celistvý a zapečený tvar, odkryjeme, přilijeme rozpuštěnou kostku kuřecí šťávy v troše vody a necháme zapéct povrch.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
hanýsek
|14. 3. 2008 12:31
přidala jsem orestované žampiony a bylo to hmmmm moc šmakovní,příště zkusím variaci se zeleninou
mia
|9. 2. 2007 13:19
no maruš, možná to prúbnu,dám na tebe a zkusím to;-)děkuji za nápad
Marie
|9. 2. 2007 10:10
Mia: právě proto že jsou éčka skoro všude tak se snažím jim vyhýbat. U některých potravin to nejde, ale sekanou nebo roládu lze vyrobit z doma umletého masa bez použití polotovarů, ale je to opravdu věc názoru.
mia
|9. 2. 2007 00:19
kdyby měl člověk přemýšlet nad vší tou chemii, co pozře ve vodě, v jídle, v lécích,v kosmetice, i třeba v pastě na zuby..asi by musel pak umřít hlady.roláda je moc dobrá a není třeba koření a nebo soli.Už jen salám a sýr jsou slané.Tu kostku není nutné dát, ale vylepší chuť
Tereza Jarčušková
|8. 2. 2007 15:16
Nie všetky E-čka sú zlé, sú tak označené aj prírodné farbivá a napr. aj vitamín C.
Jana Kutačová
|8. 2. 2007 14:41
Marie: proto jsem se ptala,jelikož jsem si myslela,že to je jen mleté drůbeží maso a autor receptu zapomněl napsat koření.Já taky nejsem nějak zastáncem všech těch umělých dochucovadel,vím,že nejsou zrovna nejzdravější,ale na druhou stranu je fakt,že je skoro běžně používám.Roládku ale určotě vyzkouším:o)
Marie
|8. 2. 2007 14:12
Jano sekaná je slaná i ochucená, ale mám trochu výhrady ke všem těm éčkům co obsahuje sekaná i kostka kuřecí šťávy. Já se snažím nepoužívat takové výrobky, snažím se je nedávat dětem, ale je to věc názoru.Schválně si v obchodě přečtěte na tomto polotovaru složení.
Jana Kutačová
|8. 2. 2007 11:17
Ta kuřecí sekaná je už nějak ochucená?Nemá se např osolit nebo opepřit,či jiné koření dodat?Niemám s ní zkušenosti,proto s eptám.Jé možné,že to ochutí ta náplň nebo ten kuřecí vývar.Láká mě to vyzkoušet,roládky nastudeno u nás letí a to hlavně jako svačinka do práce nebo do školy.:o)