• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Roláda z esíček
Napište svůj komentář k receptu

Roláda z esíček

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roláda z esíček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      balíček esíčka
    • 300
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce kakao
    • 1
      šálek černá káva silná vařená a vychlazená
  • Náplň
    • 250
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
  • Na posypání sáčku
    • 1
      hrst cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Esíčka vysypeme na vál a válečkem je rozdrtíme na prášek. Přisypeme práškový cukr, kakao a přidáváme studenou kávu tak dlouho, až budeme moci vypracovat těsto. Těsto rozdělíme na 2 části a jednu ihned dáme do mikrotenového sáčku, aby neoschla.
2
Připravíme si dva veliké mikrotenové sáčky - nebo rozstřihneme dva menší a jeden posypeme pískovým cukrem. Vložíme těsto a přikryjeme druhým sáčkem. Takto lehce vyválíme plát tenký asi necelý 1 cm. Ten pak potřeme polovinou krému a pomocí podloženého sáčku srolujeme roládu. Lehounce ji přimáčkeme a dáme do lednice ztuhnout. Stejně vyrobíme druhou roládu.
3
Pokud jsme udělali dostatečně vláčné těsto, neměla by roláda praskat a po ztuhnutí se dá nakrájet na úhledné plátky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelové kuličky z esíček

Karamelové kuličky z esíček

Sýrová roláda IV.

Sýrová roláda IV.

Kuřecí roláda s žemlovou nádivkou

Kuřecí roláda s žemlovou nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • thellma | 2. 9. 2011 12:05

    Opravdu je dost sladká, jinak je dobrá.

  • Mimiska1 | 5. 7. 2011 22:24

    Jednoduchá, ale tam je nejspíš napsáno moc cukru, jinak by určitě byla vynikající. (Strašně přeslazená až se to nedá jíst). Což mě moc mrzí protože to byla zbytečná práce :-( Nehodnotím, příště vyzkouším bez tolika cukru uberu aspon 100g z těsta.

  • Sylva P. | 29. 6. 2009 10:40

    Dělám podobně. Jen místo esíček dávám piškoty a náplň je z kokosu, másla a cukru.

  • jana v. | 11. 2. 2008 16:11

    Krém jsem si maličko upravila, nedala jsem do něj žloutky, ale trochu rumu a ten i do kávy na těsto. Nezkoušel jste někdo to těsto uhníst v mixéru? Je to dost práce, bylo by to jednodušší... díky

  • jana v. | 11. 2. 2008 16:09

    Hrozně dlouho jsem hledala tento recept bez syrových vajec, které nechci používat, až jsem našla! roláu dělala na vánoce jako cukroví už moje babička a všichni jsme to milovali.Tak jsem jí o víkendu zkusila. Chuťově je skvělá, jen se mi nepovedlo udělat dostatečně vláčné těsto, takže se hrozně trhala a lámala. Vypadala sice příšerně, ale jinak je super! Byl to první pokus, další už dopadne určitě líp, už to bude vychytané.Díky!!!

  • Marie Svobodová | 2. 1. 2008 12:42

    Vynikající - světlou náplň jsem sice pozměnila, použila jsem zbylý máslový krém s kokosem, přidala rum a nemělo chybu.

  • Radka | 17. 12. 2007 14:55

    Tuto roládu dělám každý rok.Bez ní se vánoce neobejdou.Do krému dávám uvařené žloutky natvrdo a trochu rumu.

  • Anonym | 27. 12. 2006 21:58

    fakt výborná.

  • Eva W. | 13. 5. 2006 09:12

    tato roláda je vynikající,stala se symbolem všech oslav,především narozenin.Moje starši dcera si tuto roládu přeje rok co rok jako jeden z dárků k narozeninám. Tuto roládu děláme už asi 20 let.

  • Jana Tichá | 8. 12. 2005 09:43

    Roládu dělám několik dní před Vánocema. Ne sice proto, aby se nezkazila, ale aby se nesnědla. Úplně nejlepší je, když se dá ztuhnout, pak se nakrájí, dobře zabalí do mikrotenového sáčku a dá zmrazit. Pak ji můžete udělat třeba i teď.

  • Marie | 5. 12. 2005 15:15

    Nesnáším krémy kde jsou syrové vejce

  • Marie Svobodová | 30. 11. 2005 10:32

    Jak dlouho před vánoci se dá roláda udělat? Chtěla bych si to letos zorganizovat tak, abych již poslední dny měla volno a již bylo vše připraveno, ale aby neztratila na kvalitě.Děkuji Marie

  • Alena H. | 28. 11. 2005 13:27

    Tuto roládu doma dělám často, máme ji moc rádi, děti ji přímo milují - doporučuji každému vyzkoušet, hodí se i jako vánoční cukroví.Ke kávě výborná pochoutka.

  • Dáša Holubcová | 22. 9. 2005 18:43

    To může být dobrý, určitě vyskouším a dám vědět jak to doma chutnalo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Zákusky Syrové Chlazení Vánoce Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr krupice Esíčka Kakao Máslo Moučkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánový dort

Banánový dort

Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé

Jednoduchá polévka z červené čočky…

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Knedlíky z rýžové mouky

Knedlíky z rýžové mouky

Zeleninový salát s kuřecím masem

Zeleninový salát s kuřecím masem

Makové (ořechové) muffiny

Makové (ořechové) muffiny

Zdravý dietní dort

Zdravý dietní dort

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Ořechový biskupský chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

53
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
35
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
27
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Martina Ptáčková ze StarDance s láskou z Francie: Jeho rodina má výhrady! Proč?

Martina Ptáčková ze StarDance s láskou z Francie: Jeho rodina má výhrady! Proč?

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Roláda s paštikovou směsí
Roláda s paštikovou směsí
Roláda s vajíčkovým salátem
Roláda s vajíčkovým salátem
Roláda se šlehačkou
Roláda se šlehačkou
Roláda z panenky s bazalkovým pestem
Roláda z panenky s bazalkovým pestem
Roláda z vepřového masa
Roláda z vepřového masa
Roládky s kysaným zelím
Roládky s kysaným zelím
  • Recepty.cz
  • Roláda z esíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact