• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Roláda z esíček
Napište svůj komentář k receptu

Roláda z esíček

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roláda z esíček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      balíček esíčka
    • 300
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce kakao
    • 1
      šálek černá káva silná vařená a vychlazená
  • Náplň
    • 250
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
  • Na posypání sáčku
    • 1
      hrst cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Esíčka vysypeme na vál a válečkem je rozdrtíme na prášek. Přisypeme práškový cukr, kakao a přidáváme studenou kávu tak dlouho, až budeme moci vypracovat těsto. Těsto rozdělíme na 2 části a jednu ihned dáme do mikrotenového sáčku, aby neoschla.
2
Připravíme si dva veliké mikrotenové sáčky - nebo rozstřihneme dva menší a jeden posypeme pískovým cukrem. Vložíme těsto a přikryjeme druhým sáčkem. Takto lehce vyválíme plát tenký asi necelý 1 cm. Ten pak potřeme polovinou krému a pomocí podloženého sáčku srolujeme roládu. Lehounce ji přimáčkeme a dáme do lednice ztuhnout. Stejně vyrobíme druhou roládu.
3
Pokud jsme udělali dostatečně vláčné těsto, neměla by roláda praskat a po ztuhnutí se dá nakrájet na úhledné plátky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelové kuličky z esíček

Karamelové kuličky z esíček

Nebeská roláda bez mouky - bezlepková

Nebeská roláda bez mouky - bezlepková

Sýrová roláda IV.

Sýrová roláda IV.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • thellma | 2. 9. 2011 12:05

    Opravdu je dost sladká, jinak je dobrá.

  • Mimiska1 | 5. 7. 2011 22:24

    Jednoduchá, ale tam je nejspíš napsáno moc cukru, jinak by určitě byla vynikající. (Strašně přeslazená až se to nedá jíst). Což mě moc mrzí protože to byla zbytečná práce :-( Nehodnotím, příště vyzkouším bez tolika cukru uberu aspon 100g z těsta.

  • Sylva P. | 29. 6. 2009 10:40

    Dělám podobně. Jen místo esíček dávám piškoty a náplň je z kokosu, másla a cukru.

  • jana v. | 11. 2. 2008 16:11

    Krém jsem si maličko upravila, nedala jsem do něj žloutky, ale trochu rumu a ten i do kávy na těsto. Nezkoušel jste někdo to těsto uhníst v mixéru? Je to dost práce, bylo by to jednodušší... díky

  • jana v. | 11. 2. 2008 16:09

    Hrozně dlouho jsem hledala tento recept bez syrových vajec, které nechci používat, až jsem našla! roláu dělala na vánoce jako cukroví už moje babička a všichni jsme to milovali.Tak jsem jí o víkendu zkusila. Chuťově je skvělá, jen se mi nepovedlo udělat dostatečně vláčné těsto, takže se hrozně trhala a lámala. Vypadala sice příšerně, ale jinak je super! Byl to první pokus, další už dopadne určitě líp, už to bude vychytané.Díky!!!

  • Marie Svobodová | 2. 1. 2008 12:42

    Vynikající - světlou náplň jsem sice pozměnila, použila jsem zbylý máslový krém s kokosem, přidala rum a nemělo chybu.

  • Radka | 17. 12. 2007 14:55

    Tuto roládu dělám každý rok.Bez ní se vánoce neobejdou.Do krému dávám uvařené žloutky natvrdo a trochu rumu.

  • Anonym | 27. 12. 2006 21:58

    fakt výborná.

  • Eva W. | 13. 5. 2006 09:12

    tato roláda je vynikající,stala se symbolem všech oslav,především narozenin.Moje starši dcera si tuto roládu přeje rok co rok jako jeden z dárků k narozeninám. Tuto roládu děláme už asi 20 let.

  • Jana Tichá | 8. 12. 2005 09:43

    Roládu dělám několik dní před Vánocema. Ne sice proto, aby se nezkazila, ale aby se nesnědla. Úplně nejlepší je, když se dá ztuhnout, pak se nakrájí, dobře zabalí do mikrotenového sáčku a dá zmrazit. Pak ji můžete udělat třeba i teď.

  • Marie | 5. 12. 2005 15:15

    Nesnáším krémy kde jsou syrové vejce

  • Marie Svobodová | 30. 11. 2005 10:32

    Jak dlouho před vánoci se dá roláda udělat? Chtěla bych si to letos zorganizovat tak, abych již poslední dny měla volno a již bylo vše připraveno, ale aby neztratila na kvalitě.Děkuji Marie

  • Alena H. | 28. 11. 2005 13:27

    Tuto roládu doma dělám často, máme ji moc rádi, děti ji přímo milují - doporučuji každému vyzkoušet, hodí se i jako vánoční cukroví.Ke kávě výborná pochoutka.

  • Dáša Holubcová | 22. 9. 2005 18:43

    To může být dobrý, určitě vyskouším a dám vědět jak to doma chutnalo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Zákusky Syrové Chlazení Vánoce Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr krupice Esíčka Kakao Máslo Moučkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulový koláč se slaninou

Cibulový koláč se slaninou

Strouhaná tvarohová buchta

Strouhaná tvarohová buchta

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

Čebureky II.

Čebureky II.

Australská čokoládová buchta z červené řepy

Australská čokoládová buchta z…

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Ředkvičkový salát se šunkou

Ředkvičkový salát se šunkou

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

77
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
51
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
46
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
40
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
31
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Roláda s paštikovou směsí
Roláda s paštikovou směsí
Roláda s vajíčkovým salátem
Roláda s vajíčkovým salátem
Roláda se šlehačkou
Roláda se šlehačkou
Roláda z panenky s bazalkovým pestem
Roláda z panenky s bazalkovým pestem
Roláda z vepřového masa
Roláda z vepřového masa
Roládky s kysaným zelím
Roládky s kysaným zelím
  • Recepty.cz
  • Roláda z esíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact