Esíčka vysypeme na vál a válečkem je rozdrtíme na prášek. Přisypeme práškový cukr, kakao a přidáváme studenou kávu tak dlouho, až budeme moci vypracovat těsto. Těsto rozdělíme na 2 části a jednu ihned dáme do mikrotenového sáčku, aby neoschla.
2
Připravíme si dva veliké mikrotenové sáčky - nebo rozstřihneme dva menší a jeden posypeme pískovým cukrem. Vložíme těsto a přikryjeme druhým sáčkem. Takto lehce vyválíme plát tenký asi necelý 1 cm. Ten pak potřeme polovinou krému a pomocí podloženého sáčku srolujeme roládu. Lehounce ji přimáčkeme a dáme do lednice ztuhnout. Stejně vyrobíme druhou roládu.
3
Pokud jsme udělali dostatečně vláčné těsto, neměla by roláda praskat a po ztuhnutí se dá nakrájet na úhledné plátky.
Jednoduchá, ale tam je nejspíš napsáno moc cukru, jinak by určitě byla vynikající. (Strašně přeslazená až se to nedá jíst). Což mě moc mrzí protože to byla zbytečná práce :-( Nehodnotím, příště vyzkouším bez tolika cukru uberu aspon 100g z těsta.
Sylva P.
|29. 6. 2009 10:40
Dělám podobně. Jen místo esíček dávám piškoty a náplň je z kokosu, másla a cukru.
jana v.
|11. 2. 2008 16:11
Krém jsem si maličko upravila, nedala jsem do něj žloutky, ale trochu rumu a ten i do kávy na těsto. Nezkoušel jste někdo to těsto uhníst v mixéru? Je to dost práce, bylo by to jednodušší... díky
jana v.
|11. 2. 2008 16:09
Hrozně dlouho jsem hledala tento recept bez syrových vajec, které nechci používat, až jsem našla! roláu dělala na vánoce jako cukroví už moje babička a všichni jsme to milovali.Tak jsem jí o víkendu zkusila. Chuťově je skvělá, jen se mi nepovedlo udělat dostatečně vláčné těsto, takže se hrozně trhala a lámala. Vypadala sice příšerně, ale jinak je super! Byl to první pokus, další už dopadne určitě líp, už to bude vychytané.Díky!!!
Marie Svobodová
|2. 1. 2008 12:42
Vynikající - světlou náplň jsem sice pozměnila, použila jsem zbylý máslový krém s kokosem, přidala rum a nemělo chybu.
Radka
|17. 12. 2007 14:55
Tuto roládu dělám každý rok.Bez ní se vánoce neobejdou.Do krému dávám uvařené žloutky natvrdo a trochu rumu.
Anonym
|27. 12. 2006 21:58
fakt výborná.
Eva W.
|13. 5. 2006 09:12
tato roláda je vynikající,stala se symbolem všech oslav,především narozenin.Moje starši dcera si tuto roládu přeje rok co rok jako jeden z dárků k narozeninám. Tuto roládu děláme už asi 20 let.
Jana Tichá
|8. 12. 2005 09:43
Roládu dělám několik dní před Vánocema. Ne sice proto, aby se nezkazila, ale aby se nesnědla. Úplně nejlepší je, když se dá ztuhnout, pak se nakrájí, dobře zabalí do mikrotenového sáčku a dá zmrazit. Pak ji můžete udělat třeba i teď.
Marie
|5. 12. 2005 15:15
Nesnáším krémy kde jsou syrové vejce
Marie Svobodová
|30. 11. 2005 10:32
Jak dlouho před vánoci se dá roláda udělat? Chtěla bych si to letos zorganizovat tak, abych již poslední dny měla volno a již bylo vše připraveno, ale aby neztratila na kvalitě.Děkuji Marie
Alena H.
|28. 11. 2005 13:27
Tuto roládu doma dělám často, máme ji moc rádi, děti ji přímo milují - doporučuji každému vyzkoušet, hodí se i jako vánoční cukroví.Ke kávě výborná pochoutka.
Dáša Holubcová
|22. 9. 2005 18:43
To může být dobrý, určitě vyskouším a dám vědět jak to doma chutnalo.