• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Roláda z esíček
Napište svůj komentář k receptu

Roláda z esíček

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roláda z esíček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      balíček esíčka
    • 300
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce kakao
    • 1
      šálek černá káva silná vařená a vychlazená
  • Náplň
    • 250
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
  • Na posypání sáčku
    • 1
      hrst cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Esíčka vysypeme na vál a válečkem je rozdrtíme na prášek. Přisypeme práškový cukr, kakao a přidáváme studenou kávu tak dlouho, až budeme moci vypracovat těsto. Těsto rozdělíme na 2 části a jednu ihned dáme do mikrotenového sáčku, aby neoschla.
2
Připravíme si dva veliké mikrotenové sáčky - nebo rozstřihneme dva menší a jeden posypeme pískovým cukrem. Vložíme těsto a přikryjeme druhým sáčkem. Takto lehce vyválíme plát tenký asi necelý 1 cm. Ten pak potřeme polovinou krému a pomocí podloženého sáčku srolujeme roládu. Lehounce ji přimáčkeme a dáme do lednice ztuhnout. Stejně vyrobíme druhou roládu.
3
Pokud jsme udělali dostatečně vláčné těsto, neměla by roláda praskat a po ztuhnutí se dá nakrájet na úhledné plátky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelové kuličky z esíček

Karamelové kuličky z esíček

Roláda s nugátovým krémem

Roláda s nugátovým krémem

Nebeská roláda bez mouky - bezlepková

Nebeská roláda bez mouky - bezlepková

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • thellma | 2. 9. 2011 12:05

    Opravdu je dost sladká, jinak je dobrá.

  • Mimiska1 | 5. 7. 2011 22:24

    Jednoduchá, ale tam je nejspíš napsáno moc cukru, jinak by určitě byla vynikající. (Strašně přeslazená až se to nedá jíst). Což mě moc mrzí protože to byla zbytečná práce :-( Nehodnotím, příště vyzkouším bez tolika cukru uberu aspon 100g z těsta.

  • Sylva P. | 29. 6. 2009 10:40

    Dělám podobně. Jen místo esíček dávám piškoty a náplň je z kokosu, másla a cukru.

  • jana v. | 11. 2. 2008 16:11

    Krém jsem si maličko upravila, nedala jsem do něj žloutky, ale trochu rumu a ten i do kávy na těsto. Nezkoušel jste někdo to těsto uhníst v mixéru? Je to dost práce, bylo by to jednodušší... díky

  • jana v. | 11. 2. 2008 16:09

    Hrozně dlouho jsem hledala tento recept bez syrových vajec, které nechci používat, až jsem našla! roláu dělala na vánoce jako cukroví už moje babička a všichni jsme to milovali.Tak jsem jí o víkendu zkusila. Chuťově je skvělá, jen se mi nepovedlo udělat dostatečně vláčné těsto, takže se hrozně trhala a lámala. Vypadala sice příšerně, ale jinak je super! Byl to první pokus, další už dopadne určitě líp, už to bude vychytané.Díky!!!

  • Marie Svobodová | 2. 1. 2008 12:42

    Vynikající - světlou náplň jsem sice pozměnila, použila jsem zbylý máslový krém s kokosem, přidala rum a nemělo chybu.

  • Radka | 17. 12. 2007 14:55

    Tuto roládu dělám každý rok.Bez ní se vánoce neobejdou.Do krému dávám uvařené žloutky natvrdo a trochu rumu.

  • Anonym | 27. 12. 2006 21:58

    fakt výborná.

  • Eva W. | 13. 5. 2006 09:12

    tato roláda je vynikající,stala se symbolem všech oslav,především narozenin.Moje starši dcera si tuto roládu přeje rok co rok jako jeden z dárků k narozeninám. Tuto roládu děláme už asi 20 let.

  • Jana Tichá | 8. 12. 2005 09:43

    Roládu dělám několik dní před Vánocema. Ne sice proto, aby se nezkazila, ale aby se nesnědla. Úplně nejlepší je, když se dá ztuhnout, pak se nakrájí, dobře zabalí do mikrotenového sáčku a dá zmrazit. Pak ji můžete udělat třeba i teď.

  • Marie | 5. 12. 2005 15:15

    Nesnáším krémy kde jsou syrové vejce

  • Marie Svobodová | 30. 11. 2005 10:32

    Jak dlouho před vánoci se dá roláda udělat? Chtěla bych si to letos zorganizovat tak, abych již poslední dny měla volno a již bylo vše připraveno, ale aby neztratila na kvalitě.Děkuji Marie

  • Alena H. | 28. 11. 2005 13:27

    Tuto roládu doma dělám často, máme ji moc rádi, děti ji přímo milují - doporučuji každému vyzkoušet, hodí se i jako vánoční cukroví.Ke kávě výborná pochoutka.

  • Dáša Holubcová | 22. 9. 2005 18:43

    To může být dobrý, určitě vyskouším a dám vědět jak to doma chutnalo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Zákusky Syrové Chlazení Vánoce Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr krupice Esíčka Kakao Máslo Moučkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Krkonošská pohádka

Krkonošská pohádka

Cuketa vynikající

Cuketa vynikající

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Karamelové řezy s mandlemi

Karamelové řezy s mandlemi

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Hroznové smoothie

Hroznové smoothie

Čokoládový dort s broskvemi

Čokoládový dort s broskvemi

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

82
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
50
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
39
Klasické lečo
Klasické lečo
39
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Roláda s paštikovou směsí
Roláda s paštikovou směsí
Roláda s vajíčkovým salátem
Roláda s vajíčkovým salátem
Roláda se šlehačkou
Roláda se šlehačkou
Roláda z panenky s bazalkovým pestem
Roláda z panenky s bazalkovým pestem
Roláda z vepřového masa
Roláda z vepřového masa
Roládky s kysaným zelím
Roládky s kysaným zelím
  • Recepty.cz
  • Roláda z esíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact