• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Roláda se světlým pařížským krémem a jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Roláda se světlým pařížským krémem a jahodami

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roláda se světlým pařížským krémem a jahodami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 70
      g hladká mouka
    • 25
      g maizena
    • 4
      bílek
    • 6
      žloutek
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • moučkový cukr na posypání utěrky
  • Náplň
    • 200
      g jahody
    • 5
      plátek želatina
    • 375
      ml smetana ke šlehání
    • 150
      g bílá čokoláda
    • 20
      ml pomerančový likér
  • Zdobení
    • moučkový cukr
    • mleté vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem a 20 g moučkového cukru. Do vzniklého krému vmícháme prosátou mouku a maizenu. Z bílků a zbylého cukru vyšleháme pevný sníh, který nakonec zlehka zapracujeme do těsta. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 10-15 minut.
2
Upečený korpus překlopíme na utěrku poprášenou moučkovým cukrem a opatrně odstraníme pečící papír.
3
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Pak ji vymačkáme. Smetanu zahřejeme. Rozpustíme v ní čokoládu i želatinu a odstavíme ji.
4
Když vychladne, dochutíme ji pomerančovým likérem a nejlépe na noc ji uložíme do chladničky. Druhý den krém vyšleháme a natřeme na piškotový plát.
5
Jahody očistíme, omyjeme a necháme okapat. Pak je rozložíme podél jedné z delších stran piškotu. Korpus stočíme a roládu necháme zatuhnout. Nakonec ji posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme mletými ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

Koláč s bazalkovým krémem a jahodami

Koláč s bazalkovým krémem a jahodami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzana Šindlerová | 19. 3. 2009 13:12

    Mirko, mám úplně stejné zkušenosti, doslova. Z plynové trouby jsem rolády nerolovala, ale lámala. Skončiíla jsem u třetího pokusu vzteky bez sebe. Koupila jsem elektrickou troubu, dlouho dlouho jsem se odhodlávala upéct roládu. Nakonec jsem zkusila a ejhle, ono se povedlo. Sice ještě sem tam praskla, ale spravilo se krémem. Roláda je opravdu jediná věc, u které se neustále bojím, když ji strkám do trouby.

  • Blanka Vr. | 19. 3. 2009 12:28

    V receptu se píše, že se krém nechá do druhého dne. ne upečená buchta. Udělala bych krém a druhý den upekla piškot a naplnila ....Tak jsem recept pochopila já. Jen jsem nikdy nedělala krém se želatinou, který bych druhý den šlehala. Nějak si to neumím představit, ale kdo vyzkoušíte, tak napište, jak to šlo. Díky.

  • Miroslava Severová | 19. 3. 2009 08:35

    No, víte devčata, já měla s roládami vždy trápení, dřívë jsem měla plynovou troubu a vždy se mě těsto moc upeklo a lámalo, nešlo zavinout. Asi 6 roků mám troubu elektrickou, stále jsem odmítala rolády péci, až jednou jsem se na sebe rozlobila a upekla piškotový plát s ořechy stočila, hele ono se to povedlo. Od té doby už peču rolády bez obav, ale stáčím hned po upečení. Tak to tedy zkusím stočit až po vychladnutí, při nejhorším z toho budou jen řezy a nebo do pudinku.

  • Klára Keselyova | 17. 3. 2009 19:25

    Snáď by bolo dobré plnku pripraviť a da do chladničky deň vopred.

  • Jarka O. | 17. 3. 2009 13:15

    Mirko, není to podmínka. Já mám od mojí mamky taky recept, kde se upečený plát nechá rovně vychladnout a pak se teprve plní a roluje. Když těsto nepřepečeš, aby zůstalo pružné, jde to dobře.

  • Miroslava Severová | 17. 3. 2009 12:18

    Mám jen dotaz, vždycky jsem si myslela, že roláda se stáčí hned po upečení, nechá vychladnout rozvine naplní a znovu zavine.A tady jestli jsem to dobře pochopila se plní a zavine až druhý den.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Chlazení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Hladká mouka Jahody Maizena Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Pomerančový likér Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Kávovo-ořechové řezy

Kávovo-ořechové řezy

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka /…

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
23
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
23
Dýňová tortila
Dýňová tortila
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Blesk.cz Agáta, Ornella a vztahy Jaromíra Soukupa: Krutě naložily Mesarošové!

Agáta, Ornella a vztahy Jaromíra Soukupa: Krutě naložily Mesarošové!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

  • Recepty.cz
  • Roláda se světlým pařížským krémem a jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact