• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Roláda se světlým pařížským krémem a jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Roláda se světlým pařížským krémem a jahodami

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roláda se světlým pařížským krémem a jahodami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 70
      g hladká mouka
    • 25
      g maizena
    • 4
      bílek
    • 6
      žloutek
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • moučkový cukr na posypání utěrky
  • Náplň
    • 200
      g jahody
    • 5
      plátek želatina
    • 375
      ml smetana ke šlehání
    • 150
      g bílá čokoláda
    • 20
      ml pomerančový likér
  • Zdobení
    • moučkový cukr
    • mleté vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem a 20 g moučkového cukru. Do vzniklého krému vmícháme prosátou mouku a maizenu. Z bílků a zbylého cukru vyšleháme pevný sníh, který nakonec zlehka zapracujeme do těsta. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 10-15 minut.
2
Upečený korpus překlopíme na utěrku poprášenou moučkovým cukrem a opatrně odstraníme pečící papír.
3
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Pak ji vymačkáme. Smetanu zahřejeme. Rozpustíme v ní čokoládu i želatinu a odstavíme ji.
4
Když vychladne, dochutíme ji pomerančovým likérem a nejlépe na noc ji uložíme do chladničky. Druhý den krém vyšleháme a natřeme na piškotový plát.
5
Jahody očistíme, omyjeme a necháme okapat. Pak je rozložíme podél jedné z delších stran piškotu. Korpus stočíme a roládu necháme zatuhnout. Nakonec ji posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme mletými ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

Koláč s bazalkovým krémem a jahodami

Koláč s bazalkovým krémem a jahodami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzana Šindlerová | 19. 3. 2009 13:12

    Mirko, mám úplně stejné zkušenosti, doslova. Z plynové trouby jsem rolády nerolovala, ale lámala. Skončiíla jsem u třetího pokusu vzteky bez sebe. Koupila jsem elektrickou troubu, dlouho dlouho jsem se odhodlávala upéct roládu. Nakonec jsem zkusila a ejhle, ono se povedlo. Sice ještě sem tam praskla, ale spravilo se krémem. Roláda je opravdu jediná věc, u které se neustále bojím, když ji strkám do trouby.

  • Blanka Vr. | 19. 3. 2009 12:28

    V receptu se píše, že se krém nechá do druhého dne. ne upečená buchta. Udělala bych krém a druhý den upekla piškot a naplnila ....Tak jsem recept pochopila já. Jen jsem nikdy nedělala krém se želatinou, který bych druhý den šlehala. Nějak si to neumím představit, ale kdo vyzkoušíte, tak napište, jak to šlo. Díky.

  • Miroslava Severová | 19. 3. 2009 08:35

    No, víte devčata, já měla s roládami vždy trápení, dřívë jsem měla plynovou troubu a vždy se mě těsto moc upeklo a lámalo, nešlo zavinout. Asi 6 roků mám troubu elektrickou, stále jsem odmítala rolády péci, až jednou jsem se na sebe rozlobila a upekla piškotový plát s ořechy stočila, hele ono se to povedlo. Od té doby už peču rolády bez obav, ale stáčím hned po upečení. Tak to tedy zkusím stočit až po vychladnutí, při nejhorším z toho budou jen řezy a nebo do pudinku.

  • Klára Keselyova | 17. 3. 2009 19:25

    Snáď by bolo dobré plnku pripraviť a da do chladničky deň vopred.

  • Jarka O. | 17. 3. 2009 13:15

    Mirko, není to podmínka. Já mám od mojí mamky taky recept, kde se upečený plát nechá rovně vychladnout a pak se teprve plní a roluje. Když těsto nepřepečeš, aby zůstalo pružné, jde to dobře.

  • Miroslava Severová | 17. 3. 2009 12:18

    Mám jen dotaz, vždycky jsem si myslela, že roláda se stáčí hned po upečení, nechá vychladnout rozvine naplní a znovu zavine.A tady jestli jsem to dobře pochopila se plní a zavine až druhý den.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Chlazení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Hladká mouka Jahody Maizena Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Pomerančový likér Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Zeleninový salát s lososem

Zeleninový salát s lososem

Quiche

Quiche

Smažený tvarůžek v hermelínu

Smažený tvarůžek v hermelínu

Peříčkový řez

Peříčkový řez

Tvarohové muffiny

Tvarohové muffiny

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzský máslový koláč Chinois

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

198
Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Drobenkový kakaový koláč…
46
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Švestkové knedlíky z…
43
Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.
Tvarohové knedlíky s…
33
Cuketové těstoviny s ricottou a citronem
Cuketové těstoviny s…
25
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzeného masa…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Hvězdní šéfkuchaři »na nože«? Punčochář o Pohlreichovi: Za tohle mě asi zabije, ale…

Hvězdní šéfkuchaři »na nože«? Punčochář o Pohlreichovi: Za tohle mě asi zabije, ale…

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Roláda se světlým pařížským krémem a jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact