• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Roláda se světlým pařížským krémem a jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Roláda se světlým pařížským krémem a jahodami

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roláda se světlým pařížským krémem a jahodami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 70
      g hladká mouka
    • 25
      g maizena
    • 4
      bílek
    • 6
      žloutek
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • moučkový cukr na posypání utěrky
  • Náplň
    • 200
      g jahody
    • 5
      plátek želatina
    • 375
      ml smetana ke šlehání
    • 150
      g bílá čokoláda
    • 20
      ml pomerančový likér
  • Zdobení
    • moučkový cukr
    • mleté vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem a 20 g moučkového cukru. Do vzniklého krému vmícháme prosátou mouku a maizenu. Z bílků a zbylého cukru vyšleháme pevný sníh, který nakonec zlehka zapracujeme do těsta. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 10-15 minut.
2
Upečený korpus překlopíme na utěrku poprášenou moučkovým cukrem a opatrně odstraníme pečící papír.
3
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Pak ji vymačkáme. Smetanu zahřejeme. Rozpustíme v ní čokoládu i želatinu a odstavíme ji.
4
Když vychladne, dochutíme ji pomerančovým likérem a nejlépe na noc ji uložíme do chladničky. Druhý den krém vyšleháme a natřeme na piškotový plát.
5
Jahody očistíme, omyjeme a necháme okapat. Pak je rozložíme podél jedné z delších stran piškotu. Korpus stočíme a roládu necháme zatuhnout. Nakonec ji posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme mletými ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

Koláč s bazalkovým krémem a jahodami

Koláč s bazalkovým krémem a jahodami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzana Šindlerová | 19. 3. 2009 13:12

    Mirko, mám úplně stejné zkušenosti, doslova. Z plynové trouby jsem rolády nerolovala, ale lámala. Skončiíla jsem u třetího pokusu vzteky bez sebe. Koupila jsem elektrickou troubu, dlouho dlouho jsem se odhodlávala upéct roládu. Nakonec jsem zkusila a ejhle, ono se povedlo. Sice ještě sem tam praskla, ale spravilo se krémem. Roláda je opravdu jediná věc, u které se neustále bojím, když ji strkám do trouby.

  • Blanka Vr. | 19. 3. 2009 12:28

    V receptu se píše, že se krém nechá do druhého dne. ne upečená buchta. Udělala bych krém a druhý den upekla piškot a naplnila ....Tak jsem recept pochopila já. Jen jsem nikdy nedělala krém se želatinou, který bych druhý den šlehala. Nějak si to neumím představit, ale kdo vyzkoušíte, tak napište, jak to šlo. Díky.

  • Miroslava Severová | 19. 3. 2009 08:35

    No, víte devčata, já měla s roládami vždy trápení, dřívë jsem měla plynovou troubu a vždy se mě těsto moc upeklo a lámalo, nešlo zavinout. Asi 6 roků mám troubu elektrickou, stále jsem odmítala rolády péci, až jednou jsem se na sebe rozlobila a upekla piškotový plát s ořechy stočila, hele ono se to povedlo. Od té doby už peču rolády bez obav, ale stáčím hned po upečení. Tak to tedy zkusím stočit až po vychladnutí, při nejhorším z toho budou jen řezy a nebo do pudinku.

  • Klára Keselyova | 17. 3. 2009 19:25

    Snáď by bolo dobré plnku pripraviť a da do chladničky deň vopred.

  • Jarka O. | 17. 3. 2009 13:15

    Mirko, není to podmínka. Já mám od mojí mamky taky recept, kde se upečený plát nechá rovně vychladnout a pak se teprve plní a roluje. Když těsto nepřepečeš, aby zůstalo pružné, jde to dobře.

  • Miroslava Severová | 17. 3. 2009 12:18

    Mám jen dotaz, vždycky jsem si myslela, že roláda se stáčí hned po upečení, nechá vychladnout rozvine naplní a znovu zavine.A tady jestli jsem to dobře pochopila se plní a zavine až druhý den.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Chlazení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Hladká mouka Jahody Maizena Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Pomerančový likér Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Krůtí vejmysl

Krůtí vejmysl

Těstoviny se žampiony

Těstoviny se žampiony

Těstoviny s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Těstoviny s brokolicovo-smetanovou…

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Pikantní špenátové rolky

Pikantní špenátové rolky

Cuketová směs s uzeninou

Cuketová směs s uzeninou

"Párkrole" - párkové kremrole

"Párkrole" - párkové kremrole

Koka dort

Koka dort

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou
Nudle s hovězím masem a…
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Margotkové řezy
Margotkové řezy
19
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Necelé tři měsíce po smrti Ozzyho (†76): Vdova Sharon? Syn popsal, jak na tom je!

Necelé tři měsíce po smrti Ozzyho (†76): Vdova Sharon? Syn popsal, jak na tom je!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

  • Recepty.cz
  • Roláda se světlým pařížským krémem a jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact