ovoce
sekané čerstvé (švetsky, meruňky, jahody) může být jako obměna
Postup přípravy receptu
1
Ušleháme z bílků a špetičky soli hustý sníh, přikapeme citrónovou šťávu a po lžících zašleháme cukr. Žloutky rozkvedláme v hrníčku a zašleháme je do sněhu. Nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva a lehce promícháme. Na plech dáme pečící papír nebo alobal a hodně vymastíme a vysypeme moukou nebo strouhankou. Na papír rozetřeme těsto, povrch uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C rychle - maximálně 10 minut.
2
Po vyjmutí z trouby i s papírem zarolujeme a připravíme náplň. Uvaříme pudinkový prášek, do vychladlého zalšleháme tvaroh a sušené ovoce a rozinky nabobtnané v rumu a osušené nebo nasekané čerstvé ovoce. Roládu rozmotáme, sundáme papír, natřeme krémem a znovu zabalíme. Necháme odležet a můžeme polévat čokoládovou polevou nebo jen pocukrujeme.