Žloutky vyšleháme s polovinou cukru, van.cukrem a lžící horké vody do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravíme pevný sníh. Obě hmoty propojíme a zlehka vmícháme mouku se škrobem a solí. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a poprášíme moučkovým cukrem. V předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme cca 5 minut. Horký korpus vyklopíme na čistou, vlhkou utěrku a hned svineme.
2
Z mléka, pudinku a cukru uvaříme pudink, který necháme vychladnout pod mikrotenem, aby se neutvořil škraloup. Pak ho společně s máslem a nugetou vyšleháme na hladký krém. Vychladlý korpus rozvineme, potřeme 3/4 krému. Roládu pevně stočíme, potřeme zbytkem krému a dáme vychladit.
Nemám moc zkušeností s pečením,ale podle postupu mi vyšla roláda na jednotku.Díky :-P
Zuzana
|29. 3. 2013 14:52
Do těsta na roládu jsem dala 5vajec a jednu lžíci kakaa.Vyšla mi suprově.A s krémem jsem taky spokojená na stoprocent,tomu se nedá vytknout nic.
Šimůnková
|29. 9. 2012 19:16
Puding jsem vařila bez cukru a pak jsem dávala jenom nutelu podle sladkosti,s roládou to šlo taky dobře,celkově byla výborná,posypala jsem jí oříšky a snědla se okamžitě. :-* .
Randáčková
|14. 9. 2011 13:32
Do těsta jsem přidala místo solamylu kakao a povedla se :-) .Krém je bezkonkurenční,máme rádi cokoli v čem je pudink :-) .
Vacková Dana
|25. 7. 2011 17:43
Bohužele jsem jí dělala dvakrát, protože jsem první přepekla a skoro usušila a tak mi nešla smotat. Moje chyba, udělala jsem z ní řezy a né roládu. Druhá se mi povedla na jedničku s hvězdičkou a chladí se na zítra. Krém je vynikající!!!