5 žloutků a 100 g cukru třeme, pak přidáme 100 g hladké mouky, sníh z pěti bílků a půl prášku do pečiva. Hmotu nalejeme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme asi na 180 °C, až piškot zrůžoví.
2
Pak ještě horký vyndáme z plechu, přehodíme utěrkou a srolujeme. Když piškot trochu vychladne, potřeme ho Nugetou, na ní naskládáme na plátky nakrájené broskve a potřeme jednou ušlehanou šlehačkou. Piškot srolujeme a celou roládu pak potřeme druhou ušlehanou šlehačkou a hustě posypeme nasekanými lískovými oříšky. Do jedné šlehačky přidávám trochu cukru, do druhé už ne.
3
Nejlepší je tato roláda s čerstvými jahodami. Pokud to vydržíte, nechte roládu ztuhnout v lednici do druhého dne, piškot trochu zvlhne a lépe se pak krájí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Jarčušková
|6. 9. 2006 15:29
Ja rolujem roládu tak, že vyklopím piškot na vlhú utierku (namočenú v studenej vode a dobre vyžmýkanú ) a spolu s utierkou zrolujem. Chvíľočku asi 2 min nechám tak, para urobí svoje, roztočím , utierku beriem preč a opäť zrolujem bez utierky. Nechám vychladnúť a plním.
Simona
|6. 9. 2006 13:24
Můžete mi poradit, jak myslíte to "přehodíme utěrkou a srolujeme"?