Pórek rozebereme na jednotlivé vrstvy a spaříme ve vroucí vodě. Pak necháme okapat. Kuřecí plát lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poházíme ho kapary. Navrch rozložíme listy pórku a rozprostřeme okapaného tuňáka. Plát svineme, roládu převážeme provázkem, v pekáčku rozehřejeme olej, na kterém roládu ze všech stran pečeme.
2
Podlijeme bílým vínem, vložíme do trouby a při teplotě 190 stupňů necháme péct dozlatova. Během pečení jí přeléváme výpekem, případně podlijeme další tekutinou.
3
Po upečení necháme roládu krátce odstát (zatáhnout) a pokrájíme jí na plátky. Podáváme s vařeným bramborem, kaší, zeleninovým pyré nebo šťouchanými brambory s bylinkami. Vynikající jsou i studené, slabě pokrájené, jako součást studených mís.
4
Kdo kapary nemusí, může je nahradit sušenými rajčaty a nebo dát obojí, jako jsem dával já.
5
Použít se dá na roládu také krůtí maso. Případně místo většího plátu kuřecího (vykostěné kuře) můžeme použít kuřecí prsa a to nejlépe s kůží.