• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Roláda na bílém víně s tuňákem
Napište svůj komentář k receptu

Roláda na bílém víně s tuňákem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roláda na bílém víně s tuňákem
Roláda na bílém víně s tuňákem
Roláda na bílém víně s tuňákem
Roláda na bílém víně s tuňákem
Roláda na bílém víně s tuňákem
Roláda na bílém víně s tuňákem
Roláda na bílém víně s tuňákem
Roláda na bílém víně s tuňákem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 1
      ks pórek
    • 600
      g kuřecí maso Na roládu
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce kapary
    • 150
      g tuňák - ve vlastní šťávě
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 150
      ml bílé víno

Postup přípravy receptu

1
Pórek rozebereme na jednotlivé vrstvy a spaříme ve vroucí vodě. Pak necháme okapat. Kuřecí plát lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poházíme ho kapary. Navrch rozložíme listy pórku a rozprostřeme okapaného tuňáka. Plát svineme, roládu převážeme provázkem, v pekáčku rozehřejeme olej, na kterém roládu ze všech stran pečeme.
2
Podlijeme bílým vínem, vložíme do trouby a při teplotě 190 stupňů necháme péct dozlatova. Během pečení jí přeléváme výpekem, případně podlijeme další tekutinou.
3
Po upečení necháme roládu krátce odstát (zatáhnout) a pokrájíme jí na plátky. Podáváme s vařeným bramborem, kaší, zeleninovým pyré nebo šťouchanými brambory s bylinkami. Vynikající jsou i studené, slabě pokrájené, jako součást studených mís.
4
Kdo kapary nemusí, může je nahradit sušenými rajčaty a nebo dát obojí, jako jsem dával já.
5
Použít se dá na roládu také krůtí maso. Případně místo většího plátu kuřecího (vykostěné kuře) můžeme použít kuřecí prsa a to nejlépe s kůží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lišky na bílém víně s kotletou

Lišky na bílém víně s kotletou

Kuřecí stehna v bílém víně

Kuřecí stehna v bílém víně

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta 83 | 20. 10. 2016 22:36

    S jakou přílohou to podáváte? Zni to moc zajimave, zkusím to.

  • Lucie Berková | 8. 9. 2013 19:27

    Fenomenální recept. Vřele doporučuji zkusit a vychutnat si tento kulinářský skvost.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Ryby
Maso Drůbeží Rybí Oběd Večeře Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Kapary Kuřecí maso Pepř mletý Pórek Rostlinný olej Sůl Tuňák - ve vlastní šťávě
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dudácký guláš

Dudácký guláš

Dušený špenát

Dušený špenát

Domácí Rumcajs

Domácí Rumcajs

Norský dresing na zeleninové saláty

Norský dresing na zeleninové saláty

Rychlá pikantní pomazánka na jednohubky

Rychlá pikantní pomazánka na…

Závitky s lehkou křenovou náplní

Závitky s lehkou křenovou náplní

Domácí nugát

Domácí nugát

Fazole na slanině

Fazole na slanině

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

20
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
19
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
19
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
18
Buřty na pivu
Buřty na pivu
18
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem …

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Roláda  piškotová
Roláda piškotová
Roláda BLESKOVÁ
Roláda BLESKOVÁ
Roláda LAURA
Roláda LAURA
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s nugátovým krémem
Roláda s nugátovým krémem
Roláda s paštikovou směsí
Roláda s paštikovou směsí
  • Recepty.cz
  • Roláda na bílém víně s tuňákem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact