• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Roláda, která se vždy povede
Napište svůj komentář k receptu

Roláda, která se vždy povede

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roláda, která se vždy povede
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce větší (nebo 5 malých)
    • 120
      g cukr krupice
  • Na náplň
    • 0,25
      l mléko
    • 170
      g cukr krupice
    • 1
      ks pudinkový prášek vanilkový
    • 250
      g máslo Hera

Postup přípravy receptu

1
Vejce vyšleháme s cukrem do hladké konzistence. Do této hmoty vmícháme mouku. Vlijeme na plech s pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby. Peče se asi 8-10 min. Roládu NEROLUJEME, jen ji stáhneme i s papírem na chladnou podložku.
2
Krém: svaříme část mléka s cukrem, přilijeme zbylé mléko rozmíchané s pudinkem, uvaříme, přikryjeme pokličkou a bez míchání vychladíme ve studené vodě. Po vychladnutí smícháme s máslem a vyšleháme dohladka. Natřeme na roládu a svineme. Doprostřed můžeme dát banán nebo použít jahodový pudink a kousky jahod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá

Bublanina, která dlouho vydrží jako…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • quorthon | 7. 7. 2022 17:56

    to jako vazne 170gr cukru na tu polevu?vzdyt se to neda jist jak je to sladke.tak maximalne 50gr.

  • svišť | 1. 5. 2013 11:43

    To je pravda, litr mléka je nesmysl, aby byl pudink hustý, měly by ho být tak 3 deci.

  • ... | 13. 11. 2010 19:33

    No,je to pěkná blbost těsto bylo sice výborné ,ale ten krém se vůbec nepovedl :-! .Bylo to vidět na první pohled ,že z 1 litru mléka a 1 pudingu a másla nemůže být hustý krém.Prý že jeto Roláda ,která se vždy povede -to teda vidim. :-X

  • Anonym | 13. 12. 2007 13:59

    Díky,díky,díky!!!!Je výborná a krém teď použíám úplně do všeho!

  • Zuzana Šindlerová | 30. 5. 2007 15:00

    Jani, děkuji, zkusím teď tu vaši roládu. O tom jsem taky přemýšlela, mám vestavnou troubu Mielle a k ní byly 3 plechy. Určitě jsou vestavné trouby menší než klasické, ale je to ten největší plech co se tam vejde, je fakt, že roláda byla vyšší, právě 5 vajec mně připadne dost, hodně to nabyde, když se to šlehá.

  • Jana Tomčíková | 29. 5. 2007 22:35

    Zuzano, dělám roládu podobně jako Lenka D., jen ušlehám 6 lžic cukru moučka se 6 žloutky, přidám postupně 6 lžic polohrubé mouky,pak vařečkou opatrně vmíchám sníh ze 6 bílků a peču klidně i jen na 160°, tak 13-15minut,nechám vychladnout na papíru na pečení a nikdy mi při rolování nepraskne, ačkoliv se nepovažuji za zvlášť zručnou.Není problém ve velikosti plechu a tím pádem i v "tloušťce" rolády?

  • Zuzana Šindlerová | 28. 5. 2007 22:25

    Jarko, měla jsem ji na povrchu tak, jak píšete, vevnitř úplně světlou, přesto při rolování byly velké praskliny, ale byla vlhká. To už je asi rukama.Nicméně už je pryč celá, syn drží dietu, protože "v těhotenství" přibral, ale toto si neodpustí.

  • Jarka O. | 28. 5. 2007 14:20

    Roládu nesmíte přepéct. Pečte ji jen do tmavě žluta. Pak by praskat neměla.

  • Zuzana Šindlerová | 28. 5. 2007 13:16

    Vyzkoušela jsem, je výborná, rychlá, ale stejně se mně polámala. Byla hodně vysoká, při rolování popraskala, ach jo, já fakt už nevím, proč se mně vždycky rolády polámou, asi jsem na ně antitalent. Chuťově je vynikající, udělala jsem ji synovi ke 20. narozeninám včera a už jí půlku zlikvidoval.

  • Miluška | 17. 3. 2007 08:04

    Opravdu super! Mohu doporučit! Roláda se opravdu nelámala. Moc děkuji za radu.

  • Mirka | 1. 10. 2006 15:27

    Ja mám na roládu také jednoduchý a osvědčený recept,podobný Lenčinu .Dávám Sníh ze 6 vajec,6 lžic krystalu,6lžic hrubé mouky a těch 6 žloutků jemně smíchám peču při 220 jen dorůžova po vyndání lehce sroluji a za chvilku rozroluji.mažu čímkoli co máme rádi od marmelády až po krém.

  • Zdenka ze Z | 20. 9. 2006 14:59

    Vyzkoušela jsem a musím pochválit autorku receptu. Roláda se povedla a nelámala se mi, což se mi vždy stávalo. Piškot jsem potřela rybízovou marmeládou a do krému přidala ananas. Moc jsme si pochutnali, díky za prima recept.

  • Míša | 5. 4. 2006 21:11

    Recept je fakt super.

  • Lenka Dobešová | 14. 8. 2005 08:30

    Já mám jednoduhší recept na roládu.5 žloutek a 5 lžíc cukru krupice smícháme dohromady.Postupně přimícháváme TUHÝ sníh s bílků nakonec 5 lžíc pol.mouky.to vše jemně promícháme a nalejem na pečící papír.Peče se na prudším ohni,nesmí těsto shnědnout,bylo by suché! Po vychladnutí potřeme krémem a stočíme.Je to rychlé a dobré.

  • Iva | 12. 8. 2005 13:58

    Roláda nepraskne, když ji hned po upečení srolujeme spolu s mokrou vyždímanou utěrkou.Za pár minut utěrku vyndáme a roládu znovu srolujeme. Plníme po vychladnutí.

  • Anonym | 11. 8. 2005 22:16

    Roláda se musí péci co nejrychleji při vysoké teplotě! Za tepla zrolovat

  • VERA | 11. 8. 2005 21:41

    Upečený plát na roládu (peču při 220st) překlop Alexandro na vlhkou utěrku,třeba ji postříkej rozprašovačem a chvíli smotanou nech.No a pak ji i s tou roládou smotej(tu utěrku) nech vychladnout a pak opatrně rozdělej,naplň a opět smotej.Snad se v tom vyznáš.Takhle by se ti potrhat neměla.

  • Alexandra zBudějovic | 11. 8. 2005 11:53

    Roláda se mi nepovedla. Když jsem jí natřenou krémem chtěla smotat, potrhala se!

  • Jana z VM | 27. 6. 2005 09:09

    Na roládu je 140 st. opravdu málo !! Já peču rolády při 180 st. i trošku více. Vyzkoušejte znovu !!

  • Buchta z Tabora | 25. 6. 2005 22:49

    Rolada se mi nepovedla... Mozna to bude tim, ze jsem totalni amater a chybi mi zde, jako i v jinych receptech teplota peceni. Pekla jsem na cca 140C a testo bylo houzevnate, coz bylo vyborne pri rolovani, vydrzelo, ale na jidlo nic moc :-(

  • Světla | 25. 5. 2005 22:11

    Recept jsem vyzkoušela a roláda měla fakt úspěch, už jsem ji pekla podruhé. Těsto je rychle pečené a opravdu se neláme. Krém jsem dělala klasický pudinkový a zarolovala tam banán. Děkuju za bezva recept, už je v mých oblíbených.

  • Pavla Haralíková | 24. 5. 2005 17:24

    Opravdu se nepoláme,bez obav.

  • Soňka | 24. 5. 2005 13:34

    Recept se mě zdá snadný, tak zkusím o víkendu.Opravdu se mě nepoláme roláda?Nikdy jsem jí totiž nedělala a jen četla, že se má srolovat horká a nechat vychladnout. Jen pro úplné začátečníky je lepší přidávat pudink po troškách do másla, aby se nesrazil-tak dělám já krém.Díky za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pozdní večeře Vaření Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Máslo Mléko Polohrubá mouka Pudinkový prášek Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lístkoví šneci se sýrem

Lístkoví šneci se sýrem

Čertovská omáčka

Čertovská omáčka

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony

Bylinkové vepřové s bramborem a…

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Buřty na pivu

Buřty na pivu

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

65
Hrachový kucmoch s jáhlami, základní recept
Hrachový kucmoch s…
51
Jednoduchá žampionová omáčka
Jednoduchá žampionová…
39
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra
Dýňový koláč s krémem ze…
35
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od…
27
Polévka ze zelí, rajčat a batátů
Polévka ze zelí, rajčat…

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Divoká premiéra komedie Milion: Nožka pro Lábuse a vášeň VIP dcery!

Divoká premiéra komedie Milion: Nožka pro Lábuse a vášeň VIP dcery!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

  • Recepty.cz
  • Roláda, která se vždy povede
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact