• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Roláda, která se vždy povede
Napište svůj komentář k receptu

Roláda, která se vždy povede

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roláda, která se vždy povede
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce větší (nebo 5 malých)
    • 120
      g cukr krupice
  • Na náplň
    • 0,25
      l mléko
    • 170
      g cukr krupice
    • 1
      ks pudinkový prášek vanilkový
    • 250
      g máslo Hera

Postup přípravy receptu

1
Vejce vyšleháme s cukrem do hladké konzistence. Do této hmoty vmícháme mouku. Vlijeme na plech s pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby. Peče se asi 8-10 min. Roládu NEROLUJEME, jen ji stáhneme i s papírem na chladnou podložku.
2
Krém: svaříme část mléka s cukrem, přilijeme zbylé mléko rozmíchané s pudinkem, uvaříme, přikryjeme pokličkou a bez míchání vychladíme ve studené vodě. Po vychladnutí smícháme s máslem a vyšleháme dohladka. Natřeme na roládu a svineme. Doprostřed můžeme dát banán nebo použít jahodový pudink a kousky jahod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá

Bublanina, která dlouho vydrží jako…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • quorthon | 7. 7. 2022 17:56

    to jako vazne 170gr cukru na tu polevu?vzdyt se to neda jist jak je to sladke.tak maximalne 50gr.

  • svišť | 1. 5. 2013 11:43

    To je pravda, litr mléka je nesmysl, aby byl pudink hustý, měly by ho být tak 3 deci.

  • ... | 13. 11. 2010 19:33

    No,je to pěkná blbost těsto bylo sice výborné ,ale ten krém se vůbec nepovedl :-! .Bylo to vidět na první pohled ,že z 1 litru mléka a 1 pudingu a másla nemůže být hustý krém.Prý že jeto Roláda ,která se vždy povede -to teda vidim. :-X

  • Anonym | 13. 12. 2007 13:59

    Díky,díky,díky!!!!Je výborná a krém teď použíám úplně do všeho!

  • Zuzana Šindlerová | 30. 5. 2007 15:00

    Jani, děkuji, zkusím teď tu vaši roládu. O tom jsem taky přemýšlela, mám vestavnou troubu Mielle a k ní byly 3 plechy. Určitě jsou vestavné trouby menší než klasické, ale je to ten největší plech co se tam vejde, je fakt, že roláda byla vyšší, právě 5 vajec mně připadne dost, hodně to nabyde, když se to šlehá.

  • Jana Tomčíková | 29. 5. 2007 22:35

    Zuzano, dělám roládu podobně jako Lenka D., jen ušlehám 6 lžic cukru moučka se 6 žloutky, přidám postupně 6 lžic polohrubé mouky,pak vařečkou opatrně vmíchám sníh ze 6 bílků a peču klidně i jen na 160°, tak 13-15minut,nechám vychladnout na papíru na pečení a nikdy mi při rolování nepraskne, ačkoliv se nepovažuji za zvlášť zručnou.Není problém ve velikosti plechu a tím pádem i v "tloušťce" rolády?

  • Zuzana Šindlerová | 28. 5. 2007 22:25

    Jarko, měla jsem ji na povrchu tak, jak píšete, vevnitř úplně světlou, přesto při rolování byly velké praskliny, ale byla vlhká. To už je asi rukama.Nicméně už je pryč celá, syn drží dietu, protože "v těhotenství" přibral, ale toto si neodpustí.

  • Jarka O. | 28. 5. 2007 14:20

    Roládu nesmíte přepéct. Pečte ji jen do tmavě žluta. Pak by praskat neměla.

  • Zuzana Šindlerová | 28. 5. 2007 13:16

    Vyzkoušela jsem, je výborná, rychlá, ale stejně se mně polámala. Byla hodně vysoká, při rolování popraskala, ach jo, já fakt už nevím, proč se mně vždycky rolády polámou, asi jsem na ně antitalent. Chuťově je vynikající, udělala jsem ji synovi ke 20. narozeninám včera a už jí půlku zlikvidoval.

  • Miluška | 17. 3. 2007 08:04

    Opravdu super! Mohu doporučit! Roláda se opravdu nelámala. Moc děkuji za radu.

  • Mirka | 1. 10. 2006 15:27

    Ja mám na roládu také jednoduchý a osvědčený recept,podobný Lenčinu .Dávám Sníh ze 6 vajec,6 lžic krystalu,6lžic hrubé mouky a těch 6 žloutků jemně smíchám peču při 220 jen dorůžova po vyndání lehce sroluji a za chvilku rozroluji.mažu čímkoli co máme rádi od marmelády až po krém.

  • Zdenka ze Z | 20. 9. 2006 14:59

    Vyzkoušela jsem a musím pochválit autorku receptu. Roláda se povedla a nelámala se mi, což se mi vždy stávalo. Piškot jsem potřela rybízovou marmeládou a do krému přidala ananas. Moc jsme si pochutnali, díky za prima recept.

  • Míša | 5. 4. 2006 21:11

    Recept je fakt super.

  • Lenka Dobešová | 14. 8. 2005 08:30

    Já mám jednoduhší recept na roládu.5 žloutek a 5 lžíc cukru krupice smícháme dohromady.Postupně přimícháváme TUHÝ sníh s bílků nakonec 5 lžíc pol.mouky.to vše jemně promícháme a nalejem na pečící papír.Peče se na prudším ohni,nesmí těsto shnědnout,bylo by suché! Po vychladnutí potřeme krémem a stočíme.Je to rychlé a dobré.

  • Iva | 12. 8. 2005 13:58

    Roláda nepraskne, když ji hned po upečení srolujeme spolu s mokrou vyždímanou utěrkou.Za pár minut utěrku vyndáme a roládu znovu srolujeme. Plníme po vychladnutí.

  • Anonym | 11. 8. 2005 22:16

    Roláda se musí péci co nejrychleji při vysoké teplotě! Za tepla zrolovat

  • VERA | 11. 8. 2005 21:41

    Upečený plát na roládu (peču při 220st) překlop Alexandro na vlhkou utěrku,třeba ji postříkej rozprašovačem a chvíli smotanou nech.No a pak ji i s tou roládou smotej(tu utěrku) nech vychladnout a pak opatrně rozdělej,naplň a opět smotej.Snad se v tom vyznáš.Takhle by se ti potrhat neměla.

  • Alexandra zBudějovic | 11. 8. 2005 11:53

    Roláda se mi nepovedla. Když jsem jí natřenou krémem chtěla smotat, potrhala se!

  • Jana z VM | 27. 6. 2005 09:09

    Na roládu je 140 st. opravdu málo !! Já peču rolády při 180 st. i trošku více. Vyzkoušejte znovu !!

  • Buchta z Tabora | 25. 6. 2005 22:49

    Rolada se mi nepovedla... Mozna to bude tim, ze jsem totalni amater a chybi mi zde, jako i v jinych receptech teplota peceni. Pekla jsem na cca 140C a testo bylo houzevnate, coz bylo vyborne pri rolovani, vydrzelo, ale na jidlo nic moc :-(

  • Světla | 25. 5. 2005 22:11

    Recept jsem vyzkoušela a roláda měla fakt úspěch, už jsem ji pekla podruhé. Těsto je rychle pečené a opravdu se neláme. Krém jsem dělala klasický pudinkový a zarolovala tam banán. Děkuju za bezva recept, už je v mých oblíbených.

  • Pavla Haralíková | 24. 5. 2005 17:24

    Opravdu se nepoláme,bez obav.

  • Soňka | 24. 5. 2005 13:34

    Recept se mě zdá snadný, tak zkusím o víkendu.Opravdu se mě nepoláme roláda?Nikdy jsem jí totiž nedělala a jen četla, že se má srolovat horká a nechat vychladnout. Jen pro úplné začátečníky je lepší přidávat pudink po troškách do másla, aby se nesrazil-tak dělám já krém.Díky za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pozdní večeře Vaření Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Máslo Mléko Polohrubá mouka Pudinkový prášek Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí huspenina

Domácí huspenina

Krkonošská pohádka

Krkonošská pohádka

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Krevety Pil Pil

Krevety Pil Pil

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

144
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
144
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
94
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
93
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
77
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

  • Recepty.cz
  • Roláda, která se vždy povede
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact