• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Roláda, která se vždy povede
Napište svůj komentář k receptu

Roláda, která se vždy povede

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roláda, která se vždy povede
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce větší (nebo 5 malých)
    • 120
      g cukr krupice
  • Na náplň
    • 0,25
      l mléko
    • 170
      g cukr krupice
    • 1
      ks pudinkový prášek vanilkový
    • 250
      g máslo Hera

Postup přípravy receptu

1
Vejce vyšleháme s cukrem do hladké konzistence. Do této hmoty vmícháme mouku. Vlijeme na plech s pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby. Peče se asi 8-10 min. Roládu NEROLUJEME, jen ji stáhneme i s papírem na chladnou podložku.
2
Krém: svaříme část mléka s cukrem, přilijeme zbylé mléko rozmíchané s pudinkem, uvaříme, přikryjeme pokličkou a bez míchání vychladíme ve studené vodě. Po vychladnutí smícháme s máslem a vyšleháme dohladka. Natřeme na roládu a svineme. Doprostřed můžeme dát banán nebo použít jahodový pudink a kousky jahod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá

Bublanina, která dlouho vydrží jako…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • quorthon | 7. 7. 2022 17:56

    to jako vazne 170gr cukru na tu polevu?vzdyt se to neda jist jak je to sladke.tak maximalne 50gr.

  • svišť | 1. 5. 2013 11:43

    To je pravda, litr mléka je nesmysl, aby byl pudink hustý, měly by ho být tak 3 deci.

  • ... | 13. 11. 2010 19:33

    No,je to pěkná blbost těsto bylo sice výborné ,ale ten krém se vůbec nepovedl :-! .Bylo to vidět na první pohled ,že z 1 litru mléka a 1 pudingu a másla nemůže být hustý krém.Prý že jeto Roláda ,která se vždy povede -to teda vidim. :-X

  • Anonym | 13. 12. 2007 13:59

    Díky,díky,díky!!!!Je výborná a krém teď použíám úplně do všeho!

  • Zuzana Šindlerová | 30. 5. 2007 15:00

    Jani, děkuji, zkusím teď tu vaši roládu. O tom jsem taky přemýšlela, mám vestavnou troubu Mielle a k ní byly 3 plechy. Určitě jsou vestavné trouby menší než klasické, ale je to ten největší plech co se tam vejde, je fakt, že roláda byla vyšší, právě 5 vajec mně připadne dost, hodně to nabyde, když se to šlehá.

  • Jana Tomčíková | 29. 5. 2007 22:35

    Zuzano, dělám roládu podobně jako Lenka D., jen ušlehám 6 lžic cukru moučka se 6 žloutky, přidám postupně 6 lžic polohrubé mouky,pak vařečkou opatrně vmíchám sníh ze 6 bílků a peču klidně i jen na 160°, tak 13-15minut,nechám vychladnout na papíru na pečení a nikdy mi při rolování nepraskne, ačkoliv se nepovažuji za zvlášť zručnou.Není problém ve velikosti plechu a tím pádem i v "tloušťce" rolády?

  • Zuzana Šindlerová | 28. 5. 2007 22:25

    Jarko, měla jsem ji na povrchu tak, jak píšete, vevnitř úplně světlou, přesto při rolování byly velké praskliny, ale byla vlhká. To už je asi rukama.Nicméně už je pryč celá, syn drží dietu, protože "v těhotenství" přibral, ale toto si neodpustí.

  • Jarka O. | 28. 5. 2007 14:20

    Roládu nesmíte přepéct. Pečte ji jen do tmavě žluta. Pak by praskat neměla.

  • Zuzana Šindlerová | 28. 5. 2007 13:16

    Vyzkoušela jsem, je výborná, rychlá, ale stejně se mně polámala. Byla hodně vysoká, při rolování popraskala, ach jo, já fakt už nevím, proč se mně vždycky rolády polámou, asi jsem na ně antitalent. Chuťově je vynikající, udělala jsem ji synovi ke 20. narozeninám včera a už jí půlku zlikvidoval.

  • Miluška | 17. 3. 2007 08:04

    Opravdu super! Mohu doporučit! Roláda se opravdu nelámala. Moc děkuji za radu.

  • Mirka | 1. 10. 2006 15:27

    Ja mám na roládu také jednoduchý a osvědčený recept,podobný Lenčinu .Dávám Sníh ze 6 vajec,6 lžic krystalu,6lžic hrubé mouky a těch 6 žloutků jemně smíchám peču při 220 jen dorůžova po vyndání lehce sroluji a za chvilku rozroluji.mažu čímkoli co máme rádi od marmelády až po krém.

  • Zdenka ze Z | 20. 9. 2006 14:59

    Vyzkoušela jsem a musím pochválit autorku receptu. Roláda se povedla a nelámala se mi, což se mi vždy stávalo. Piškot jsem potřela rybízovou marmeládou a do krému přidala ananas. Moc jsme si pochutnali, díky za prima recept.

  • Míša | 5. 4. 2006 21:11

    Recept je fakt super.

  • Lenka Dobešová | 14. 8. 2005 08:30

    Já mám jednoduhší recept na roládu.5 žloutek a 5 lžíc cukru krupice smícháme dohromady.Postupně přimícháváme TUHÝ sníh s bílků nakonec 5 lžíc pol.mouky.to vše jemně promícháme a nalejem na pečící papír.Peče se na prudším ohni,nesmí těsto shnědnout,bylo by suché! Po vychladnutí potřeme krémem a stočíme.Je to rychlé a dobré.

  • Iva | 12. 8. 2005 13:58

    Roláda nepraskne, když ji hned po upečení srolujeme spolu s mokrou vyždímanou utěrkou.Za pár minut utěrku vyndáme a roládu znovu srolujeme. Plníme po vychladnutí.

  • Anonym | 11. 8. 2005 22:16

    Roláda se musí péci co nejrychleji při vysoké teplotě! Za tepla zrolovat

  • VERA | 11. 8. 2005 21:41

    Upečený plát na roládu (peču při 220st) překlop Alexandro na vlhkou utěrku,třeba ji postříkej rozprašovačem a chvíli smotanou nech.No a pak ji i s tou roládou smotej(tu utěrku) nech vychladnout a pak opatrně rozdělej,naplň a opět smotej.Snad se v tom vyznáš.Takhle by se ti potrhat neměla.

  • Alexandra zBudějovic | 11. 8. 2005 11:53

    Roláda se mi nepovedla. Když jsem jí natřenou krémem chtěla smotat, potrhala se!

  • Jana z VM | 27. 6. 2005 09:09

    Na roládu je 140 st. opravdu málo !! Já peču rolády při 180 st. i trošku více. Vyzkoušejte znovu !!

  • Buchta z Tabora | 25. 6. 2005 22:49

    Rolada se mi nepovedla... Mozna to bude tim, ze jsem totalni amater a chybi mi zde, jako i v jinych receptech teplota peceni. Pekla jsem na cca 140C a testo bylo houzevnate, coz bylo vyborne pri rolovani, vydrzelo, ale na jidlo nic moc :-(

  • Světla | 25. 5. 2005 22:11

    Recept jsem vyzkoušela a roláda měla fakt úspěch, už jsem ji pekla podruhé. Těsto je rychle pečené a opravdu se neláme. Krém jsem dělala klasický pudinkový a zarolovala tam banán. Děkuju za bezva recept, už je v mých oblíbených.

  • Pavla Haralíková | 24. 5. 2005 17:24

    Opravdu se nepoláme,bez obav.

  • Soňka | 24. 5. 2005 13:34

    Recept se mě zdá snadný, tak zkusím o víkendu.Opravdu se mě nepoláme roláda?Nikdy jsem jí totiž nedělala a jen četla, že se má srolovat horká a nechat vychladnout. Jen pro úplné začátečníky je lepší přidávat pudink po troškách do másla, aby se nesrazil-tak dělám já krém.Díky za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pozdní večeře Vaření Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Máslo Mléko Polohrubá mouka Pudinkový prášek Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelňačka s mletým masem

Zelňačka s mletým masem

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Tvarohový dort s banány

Tvarohový dort s banány

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina ořechová bábovka

Babiččina ořechová bábovka

Sirup z rybízové šťávy

Sirup z rybízové šťávy

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

50
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
43
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
26
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
22
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
20
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Brzobohatý v růžových lodičkách na ČT: Jsem Tiffany, Bohatá d*vka!

Brzobohatý v růžových lodičkách na ČT: Jsem Tiffany, Bohatá d*vka!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Roláda, která se vždy povede
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact