Postup: Utřít žloutky, cukr a kakao a nakonec lehce vmísit ušlehané bílky. Vylít na dobře vymaštěný a posypaný plech (nebo pečicí papír)a nechat péci při cca190C 7- 10 minut. Upečený musí být na dotek pružný jako mech.
2
Necháme vychladnout a plníme ušlehanou „Pařížskou šlehačkou“. Necháme chvíli navlhnout, rozpůlíme na půl(na šířku)
3
a srolujeme 2 rolády. Uchováváme v lednici a před podáváním ozdobíme bílou šlehačkou (ve spreji) můžeme ještě ozdobit nastrouhanou čokoládou, jahodami apod.
4
Výroba Pařížské šlehačky, pokud není hotová k dostání:
5
Den předem! 2 šlehačky,4rovné lžíce pískového cukru a 4vrchovaté lžíce kakaa promíchat a nechat přejít varem.Nevařit! Vystydlé dát přikryté do druhého dne do lednice.
Hledala jsem něco rychlého s pařížskou šlehačkou. Roláda je křehoučká a výborná. Pro milovníky čokoládovějších dezertů super! Přítel se mohl utlouct :D