Tak upečeno, vzhledově jsou krásné, dělala jsem 5 rohlíků a 5 pletýnek, ale chutově jsou přeci jenom lepší z pekárny, jsou podobný kaiserkám, ale někomu určitě chutnají. O:-)
Tak teď mi kyne těsto a jsem zvědavá jestli se to podaří, potom písnu :-D
Je to nejlepší recept na domácí pečivo. Naplnila jsem to uzeným a sýrem, a jak jsme si šmakovali. Dokonce jsem to nenechavala ani kynout do rána, bohatě stačilo 20min na topení.
Cukru a soli dávám vždy od oka - cukr pouze do kvásku, aby lépe vzešel, množství té lžíci odpovídá. Soli je také potřeba dost, lžička mi připadá rozumná...není se čeho bát. ;-)
Mně se zdá lžíce cukru na lžičku soli moc,není to chyba? :-\ Tady člověk neví :-D
Jednoduchý recept, snadná a rychlá příprava, levné suroviny, rozhodně doporučuji. Díky za recept.
Včera večer jsem zadělala těsto, bylo to velmi rychlé. Dneska ráno jsem pekla, udělala jsem 4 veliké housky, těsto se nelepilo a chuťově je vážně moc dobré. Posypala jsem jen lehce solí a kmínem. Jedli jsme pouze namazané máslem, vážně výborné,doporučuji. :-)
tento recept nemá chybu před chvilkou jsem je dodělal jsou vynikajicí
na přání mojeho jdu udělat tyto rohlíky jako pizza rohlíky :) do rajského protlaku přidám koření na pizzu na každý rohlík dám trochu protlaku s kořením pak plátek sýra a trochu paprikáše a upeču :) tak mojemu chutnají nejvíc
eiyjUK <a href="http://fpvjrsejzszg.com/">fpvjrsejzszg</a>, [url=http://gyweasfylzbi.com/]gyweasfylzbi[/url], [link=http://zmipeuxxrmur.com/]zmipeuxxrmur[/link], http://ikhqclqdzmjm.com/
eiyjUK <a href="http://fpvjrsejzszg.com/">fpvjrsejzszg</a>, [url=http://gyweasfylzbi.com/]gyweasfylzbi[/url], [link=http://zmipeuxxrmur.com/]zmipeuxxrmur[/link], http://ikhqclqdzmjm.com/
eiyjUK <a href="http://fpvjrsejzszg.com/">fpvjrsejzszg</a>, [url=http://gyweasfylzbi.com/]gyweasfylzbi[/url], [link=http://zmipeuxxrmur.com/]zmipeuxxrmur[/link], http://ikhqclqdzmjm.com/
Vynikající,potírala jsem jen mlékem a sypala hrubou solí a mákem.D jedněch jsem zabalila 2 kolečka trvanlivého salámu,dnes jsem musela péct znovu. :-)) Velký dík a 1 :-*
Já potírám rošlehaným vejcem, rohlíky jsou lesklé a úplně nejlepší jsou plněné. Výborná náplň je z orestovaného kuřecího masa, to nakrájím nadrobno a orestuju i s cibulkou potom přidám kysané podušené zelí, muže být i klobása slanina. Vychladlou ochucenou náplní plním a dělám rohlíky
Přidávám se k pochvalným reakcím - recept jsem vyzkoušela a houstičky (pořád neumím umotat rohlíky :D) byly naprosto vynikající. Posypané makem a solí prostě bez chyby :)
dělala sem z dvojté dávky jednu čast sem plnila pikantní klobásou a z ddruhe sem udělala rohlíky ktere sem pokladla anglickou slaninou,posypala gril. kořením a pokladla sýrem , bylo to vynikající. nestihlo to ani vychladnout a plech byl prázdný :-D dávám 1
Moc dobré, díky za recept
Kdysi jsem si napsala z nějaké chytré knihy něco o dávkování droždí. Dám vám to sem, třeba to někdy někomu pomůže: ........1/2 kostky (cca 20g droždí) na 1 kg mouky používáme na tužší těsta (chléb, knedlíky)...........1 kostka (cca 42g droždí) na 1 kg mouky používáme na středně nadýchaná těsta (bábovky)..........2 kostky (cca 85g droždí) na 1 kg mouky používáme na jemná těsta (vdolky, koblihy)..........Sušené droždí - jeden sáček (7 g) odpovídá cca 1/2 kostce, tedy 20g čerstvého droždí.
Zkouším různé recepty na rohlíky, a k tomuto bych se chtěla zeptat jestli celá kostka droždí na 500g mouky není moc.. Měla jsem za to že na 1/2 kg se dává tak půl kostky.. Děkuji
Dělávám je podobně,akorát místo oleje dávám do těsta je trochu smetany.potírám vajíčkem a sypu mákem,nebo kmínem...........ještě teplé s máslem jsou nejlepší :-)
Rohlíky jsem zatím nezkusila, ale veka je z tohohle receptu výborná... těsto připravila domácí pekárna, odpadá tudíž kynutí přes noc... a taky se mi líbí, že není třeba předehřívat troubu - autorce díky a 1
zrovna křoupu upečený rohlík,výborný !Babičová
Díky kladným reakcím na tento recept jsem včera večer zadělala na těsto,ráno upekla pečivo a teď odpoledne známkuji...jedničkou!:c)
Výborné rohlíky,celá rodina si moc pochutnala a chválila .Dávám 1* !!!
Rohlíky peču taky pořád dokolečka.Jsou vynikající a taky je plním různými náplněmi.Manžel je má nejraději plněné sekanou.Vynikající recept.
Tak to vypadá že si ty rohlíky tady peču jenom já :-)) chtěla jsem jen říci, že je plním jako taštičky s nápní a tu dělám z jedné dračí klobásky 1/2 balíčku krabích tyčinek, porku a cibule, vše osmažím a okořením grilovacím kořením.. no to je dobrota. Jo a taky když náplň došla tak jsem do posledních kousků dala hořkou čokoládu no taky super.. dala bych zase jedničku ale už jsem oznámkovala tak jen opět chválím a děkuji za recept.
Teda (dámo-holko) Kutačová díky vám si pochutnává na rohlíkách skoro celý panelák. Po ochutnání si každý myslí jak je to složité,když jim dám přečíst Váš recept tak mi ho ukradnou, tak jsem si ho nafotila a už mám zase jen ten jeden. Jo a koupila jsem si špaldu a budu experimentovat s náplněmi. Díky prima recept :-))
Jsou vynikající, dělala jsem zrovna čínu tak jsem je do těsta přibalila. Moc dobrý !! dávám za 1
Už jsem vyzkoušela hodně receptů na rohlíky a tenhle je zatím nejlepší, co jsem našla. Rohlíčky jsou nadýchané a křupavé, prostě super. Díky.
No,i nám se povedly a chutnaly a to moc...
Děkuji za skvělý recept. Dávám za 1.
Počítá se to od doby,co vložíte rohlíky do trouby.Opravdu nepředehřátá a ta doba je vždy orientační,poznáte kdy jsou hotové,zezlátnou asi za těch 25 minut.
Už slintám, ale také by mě zajímalo, jak je to s tou troubou..... díky
Opradu se dávají do NEpředehřáté trouby? A potom ten čas pečení (20-25 min na 220 stupňů) se počítá od chvíle,kdy se dají do trouby nebo od chvíle,kdy se trouba vyhřeje na 220? Omlouvám se, ale nepochopila jsem to a nechci si tu dobrotu zkazit :-)
Jaňulko...také zdravím...:-)))
Tedy Jani, tohle byl recept, který jsem dlouho sháněla :-) Ještě plněné masíčkem a hladové krky se mohly umlaskat. Díky, máte za jedna s hvězdičkou :)
Holky,dámy,...to mám radost,že chutnají..J8 je peču poměrně často.U nás je chtějí plněné,tak plním tím,co doma najdu:o)Marsínko.....zdravím..o))))
Nějak u nás došlo pečivo a tak jsem nečekaně zadělala v jednu v noci na tyhle rohlíky...:-)) krásně v chladničce vyknuly a ráno než sarančata rozlepila oko, tak jsem měla upečené křupavé, čerstvé žemličky..dělala jsem malé bochánky a namazané marmeládou byly skvělé Jani...:))))
Dávám jedničku, díky Jano za recept.Jednoduchý,velice dobrý.
Ty 4 lžíce oleje jsou přímo do těsta.
Prosím o radu, jestli se do těsta přidávají i ty 4 lžíce oleje. V postupu to není uvedeno, jen je olej použitý na potření rohlíků. Mockrát děkuju za odpověď.
Vynikajici !!!Plnila jsem nivou a sunkou mnam ! Davam za 1*
Petre, dekuji za navod pro peceni tady v Canade. Chybi nam ceske pecivo, tak tento vikend urcite vyzkousim.
kavove lzice, mel bych asi uvest lzicky, omlouvam se
kavove lzice, mel bych uvest lzicky asi, sorry
ahoj, tak na pul kila mouky davam dve plne lzice susenych kvasnic ( Fleschman myslim,takove ty mrnave kulicky ). Jinak rohliky jsou moc dobre, uplne jako ty obycejne z obchodu. vetsinou my z jedne varky vyjde asi 8-9 rohliku. Pro kuchty z US a Canady , pouzijte beznou all purpose , pech nemazu jen na nej dam vlhky papir na peceni (parchment paper).
Dekuji za radu. Tady mame 6g sacky susenych kvasnic takze na tento recept je to cirka cely sacek. Pristi tyden vyzkousim. Jeste jednou dekuji.
Na tyto rohlíky dávám skoro celý sáček sušeného droždí,čili 3/4.Těsto bylo vždy bez problémů a rohlíky supr..
Marcelo, zkuste si v diskuzi otevrit rubriku (potrebuji poradit) s nazvem SUSENE KVASNICE. Nedavno jsem resila stejny problem. Najdete tam vsechno, co potrebujete vedet. Rohliky na rano za to opravdu stoji.
Sušené droždí - jeden sáček odpovídá cca 1/2 kostce, tedy 20g čerstvého droždí.
Tady je hmotnost 6g takze kdyz to tak vezmu tak pul sacku by melo byt ok na tento recept jestli tomu dobre rozumim? Jinak moc dekuju za pomoc:)))
Marcelo, právě se koukám na sušené kvasnice - dovoz Francie. Tady je hmotnost 10g a píšou, že stačí na cca 1 kg mouky.
Elo ja jsem v Anglii a ted sem se divala na ty anglicky suseny kvasnice a tam to neni napsany na kolik mouky sou, takze sem zase v koncich.
paní Marcelo, na každém balení sušených kvasnic je napsáno, na kolik mouky jsou. odpočítejte přílsušné množství (trochu víc nevadí)
Mohla by mi nektera z vas poradit s nahrazenim cerstvych kvasnic susenyma? Jake mnozstvi susenych kvasnic by melo jit do tohoto receptu. Dekuji.
Mohla by mi nektera z vas poradit s nahrazenim cerstvych kvasnic susenyma? Jake mnozstvi susenych kvasnic by melo jit do tohoto receptu. Dekuji.
Minulý týden jsem zkoušela,ale nevím co jsem špatně udělala,těsto bylo hrozně tuhé a po vychladnutí byly jak kámen,nechápu,postupovala jsem dle receptu.Je to poprvé co jsem měla problém s kynutým těstem. Poradíte?Děkuji
1 lžička soli úplně stačí:o)
Není 1 lžička soli málo?
Opraveno.
Jelikož jsem slyšela ohlasy,že není uvedeno množství vody v ingrediencích,tak prosím kuchařku o doplnění 1/4 l vody vody na zadělání těsta.Děkuji:o)))
nebylo by dobré připsat 1/4 l vody do ingrediencí?
Připomínají velice ty klasické kupované rohlíky.
Chtěla bych tyto rohlíky vyzkoušet,ale mám obavy na poměr droždí jestli nemají buchtovou chut.Nezkoušel někdo dát méně kvasnic?Děkuji
Tak to se moc povedlo.S těstem se dost dobře pracovalo a chuťově jsou skvělé.Budu dělat znovu a zkusím je něčím naplnit jak tady píšete.
joooo,vdala jsem se do USA a pecivo mi opravdu moc chybi,hned dneska to vyzkousim, zitra upecu,ja se tesiiiim,dekuji!!!!!
Jsou výborné,opravdu recept oceňuji.Jela jsem za manželem do ciziny a tam prostě takové pečivo není,takže mi on i jeho kolegové jsou vděční za tyhle rohlíky a dělám je už z dvojité dávky a stejně je to málo.Sní se všechny plněné i neplněné.Dávám paní Janě za jedna.Měly by jste hodnotit,když tak chválíte.
Hani,já se omlouvám,voda tam samozřejmě patří.Je uvedena v postupu 1/4 l vody na 500g mouky.Nevím,jak to opravit aby to bylo i v ingrediencích.Je fakt,že mě to nenapadlo hned,ale při čtení postupu přípravy těsta je opravdu ta voda uvedena.
tak zadelala jsem ráno, ted jsme meli k večeři a dávám za 1, jsou neskutečně dobré, co nejdříve zase upeču, fakt výborné a přitom jednoduché
omlouvám se za můj komentář, jsem UB / úplně blbá /,pozorně jsem si přečetla recept a samozřejmě, že v popisu je voda uvedená, mám zaděláno, tak jsem zvědavá jak to dopadne
tak jsem zkusila zadělat těsto, ale vůbec mi to nešlo spojit.Opravdu tam dám jen 4 lžíce oleje na 500g mouky??Nechybí v receptu ještě voda??
Vyšly nám dvě veky,plnili jsme jen sýrem.Výborné.
Příště do houbiček dám i vejce a pár bylinek,udělám smaženici a tu v rohlíčkách upeču,nebo udělám veku.Míň práce a stejně to ,,sežerem'' naposezení,tedy když přizvu sousedku.:-))
Paní Pavlo,mám radost,že se podařily.Ani mě nenapadlo,že to jde naplnit i houbičkama.Musím to vyzkoušet.Plnila jsem je i lečem a tvrdým sýrem,ty zase chutnaly mému synovi..:o)
Rohlíků bylo velice málo,protože jsou SKVĚLÉ a hned hned pryč.Dávám 1****.Některé jsem pokladla sýrem,uzeninou a kečupem či hořčicí.Navrch sýr a sezam s lněným semínkem.Některé s podušenými žampiony na cibuli a másle.Měli jsme je i do lesa.Houby jsme nenašli žádné,ale bezva dopoledne i se skvělou svačinkou.Nasbírala jsem si smrkové konečky na sirup a pár konvalinek.p.Jano dík za recept,budu dělat častěji.:-))
Rohlíky jsou opravdu skvělé a to jen s obyčejným párkem,který jsme pomleli.Obáváme se,že na zítra nic nezbyde a to jich je přes dvacet.Budu se muset přihlásit,abych mohl hodnotit.Je to na tři 1 s hvězdičkou.Výbornééé!!
Pripojim se ke chvale,taky znam a rada delam.I jsem experimentovala,ale s michanim ruznych druhu mouky a zrni.. ;-) a taky to vychazi vyborne ;-) jen jou opravdu nejlepsi hned..malo kdy se stalo,ze zbylo..Vetsinou nestihlo peceni ani poradne vychladnout.. ;-) ale kdyz nahodou nekde neco zustalo,druhy den uz to neni ono..skoda.
Já jdu taky do lesa.Mám jen vždycky strach,že namísto hub někde najdu nějakého podnikatele..:o)) A móóc se těším na smaženici!..o))
p.Jano jsem ústečanda - labská.V sobotu se jdu taky plazit do lesa a to by v tom byl čert!!Když je našla osoba s 5 dioptriemi, tak snad taky něco najdu.Ale jestli si z nás dělal legraci a měl houby ze sádry ,tak to nepřežije !!!!!!Ale v loni touto dobou můj muž taky našel kováře,takže je to reálné.Pak přestanou a jsou až na konci léta.p.Marsí,chechtám se ještě teď,nemám básnické střevo,ale zafungovalo to .Ale rejpal nějak zmlknul....asi šel pro rohlíky!!Šťastný sběr houbařům/kám a když se nic nenajde aspoň se vyluftujem.Pak si upečem rohlíky se žampíky:-))
Teda ta "rohlíková poezie " byla úžasná.....:o))Sice pro mně momentálně čistá utopie, ale kolegyně musela se mnou zacloumat, abych se vzpamatovala..:o))Tyhlety rohlíčky-houstičky jsem také párkrát pekla, našla jsem je v jednom časáku jako přílohu a jsem ráda, že je tady paní Janka dla, protože určitě stojí za to si je udělat.
Taky jsem zastříhala ušima, musím se v neděli podívat do lesa ....
Paní Pavlo,odkud jste? Hřiby už opravdu rostou nebo jste je viděla někde jinde?....:o)))Jsem vášnivý houbař,už mě to zas láká do lesa...:o)
p.Jano dík za radu a přání.Ten sýr navrchu bude křupavoučký,to můžu.p.Hano,noviny samozřejmě nechybí,ale u nás musím vstát dříve než se okolí vzbudí,protože začnou sekačky,vrtačky,pily....A je po klidu.Jo, jen tak na okraj včera jsem viděla košíček plný kovářů a kolodějů !!!!To zas asi letos bude.Ty rohlíčky po 1.vyzkoušení originálu zkusím s houbami !:-))
Strašně dobré pečivo.Dnes už to není ono co včera,ale z celého množství(asi25 kousků) zůstaly dva rohlíky,takže to je jasné.Strčila jsem do pár rohlíků párky a mrzí mě,že jsem jich neudělala víc,ty zmizelý nejdřív.Dávám za 1***
á tak to jste byla vy paní Pavlo,nad Vaší poezii jsem se zcela rozplývala a viděla to před sebou v živých barvách,ještě bych si k tomu dala denní tisk.Miluji takové rána:-))
Milá Pavlínko,jsem ostravačka a dne sjsem upečené pečivko vzala do práce a všichni chtěli recept..Moc jim to chutnalo.Ale dost chvály,ochutnejte sama a uvidíte.Jo,zapomněla jsem napsat,že housky nejsou lesklé napovrchu,takže klidně můžete potřít vejcem a posypat třeba strouh.sýrem...o))Přeji ať se podaří a chutná.:o)
p.Jano,já jsem se jen nepřihlásila.:-(Takto si představuji parádní ráno.A myslím,že nejsem sama.Mimochodem kde bydlíte,že bych se stavila na košt? - fór :-))Asi v pátek zadělám a ta sobota snad takto vyjde a šikovného mládence mám doma taky.Zkusím naplnit sýrem a žampíky.To nevydržím......:-))
No,tak to je milý anonyme nádhera....já jsem se tak zasnila...chybí mi už jen to slunce a ta zahrádka(bydlím v paneláku) a servírovat by to mohl nějaký velice šikovný a pohledný mládenec..o)))Jo,rohlíčky už kynou na plechu,naplnila jsem je klobásovou směsí a už za malou chvilku půjdou do trouby..... :o)))
Včera jsem si připravila těsto,dnes rozmrazila klobásky a za chvilku se chystám na pečení té dobrůtky,kterou naplním klobásovosýrovou směsí.Mě se těsto včera mírně lepilo,ale stačí přidat trošku mouky a je to vpoho.A rohlíky jsou opravdu super-samozřejmě druhý den to taky není ono,ale v obchodě občas nabízí pečivo,které mi připadá,že je tam už týden..Dobrou chuť..:o))
Hele, rejpale, představ si už jen tu atmosféru po ránu :je sobotní ráno,vzbudí tě vůně čerstvého pečiva,jako když jdeš okolo pekárny.Jdeš po ní a narazíš na troubu(pečící pro upřesnění).Koukneš do ní a tam zlatavé, nadýchané ,právě dopečené rohlíčky.Vyndáš z trouby,dáš prochladnout.Svítí slunce.Mezitím si obložíš venku na zahradě (nebo doma :-( )stůl - kávou,miskou s bylinkovým máslem,domácím džemem, míchanými vejci na prav.máslíčku,rajčátka atd.Přidáš si rohlíčky pěkně v ošatce .Pak si jeden vezmeš,namažeš a už cítíš tu chuť ?Křup - to je lahoda co? Už chápeš?To je život !!!!!!!Už vidim co to dělá s ostatními.:-)))))
Ráda vyzkouším, domácí pečivo je u nás snad samozřejmostí. A pro rejpala - máš příhodný nickname.
To každopádně,ale určitě to není tak dobré!
Jenže takové čerstvě upečené rohlíčky (zvláště když těsto umíchá pekárna) jsou k neporovnání s těmi kupovanými. I rejpalovi přeji dobrou chuť
Není jednodušší a levnější koupit si rohlíky v obchodě?