Rohlíčky jsou výborné, jen jsem potřebovala mnohem víc mouky na předepsané množství másla a šlehačky. Zkoušela jsem s mákem, tvarohem i s ořechy, všechny se krásně povedly. Dávám za 1.
V jak teplé troubě a jak dlouho se to má péct?
Ještě jednou reaguji a to na makovou náplň - tento recept mám od své maminky a ta od své maminky - já dám do mléka kousek másla, několik perníčků, nechám rozdusit, potom přidám mletý mák, zamíchám, nčehám jej spařit a nakonec vmíchám mleté ořechy, trochu povidlí a trochu marmelády - podle chuti a hustoty, přidám i špetku skořice a citronové kůry, dochutím cukrem. Tato nádivka je vynikající!
tyto rohličky jsou výborné i s makovou náplní: Do kastrůlku nalijeme mléko přidáme jemně umletý mák podle chuti osladíme a necháme mléko vyvařit do zhoustnutí naší rodině chutnají více než ořechové.
Znám podobný recept na těsto, ale bez cukru a místo másla Heru. Těsto dát na 2 hod. do chladu.Jenom ta ořechová náplň, jak ji popisuje autorka, se mi nějak nezdá. Ty ořechy s cukrem ,trochou rumu a případným mlékem, nemohou držet pohromadě jako náplň. Já tu náplň znám trochu jinak - rozemelu piškoty, dám do katastrolku mléko, kousek másla nebo jiného tuku, zahřívám - mléko může přejít varem, do toho ty piškoty a pomleté ořechy - podle hustoty tak, aby byla náplň hustá, ale ne moc, prostě, aby při pečení rohlíčků nevytékala. Může se přisladit. Tak tahle náplň opravdu drží.
Doporucuji, vyborne, vhodne pro slavnostnejsi posezeni s prateli, nebo i tak pro svoji rodinu - Bude uplatnen rovnez v USA pri posezeni s prateli.
vynikajici recept,vynikajici dezert,bajecna chut i s jinymi druhy naplni;uplatnen v USA