Z ingrediencí vypracovat hladké těsto, je trochu řidší a olejnaté, ale nemělo by se lepit na stěny mísy. Necháme vykynout, v polovině kynutí znovu propracovat a nechat dokynout.
2
Těsto rozdělíme asi na 30 kuliček, ze kterých "vymačkáváme" na hladké ploše trojúhelníky asi 5 mm silné. Já je dělala na sklokeramické desce, takže není potřeba ani podsypávat moukou. Trojúhelníčky pomažeme roztavenou nutelou tak, aby zůstal asi 1cm nepomazaný okraj po celém obvodu. Zarolujeme do rohlíčků, přeneseme na sádlem vymazaný plech, rohlíčky na plechu "dotvarujeme" a pomažeme rozšlehaným žloutkem (možno s mlékem). Můžeme posypat drobenkou, mákem, ořechny nebo tmavým cukrem a pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 160) do zlatova.
3
Rohlíčky jsou křehké, ale nerozpadají se a náplň z nich při pečení nevytéká.
Přiznám se, že já kvasnice sypu od oka :D a většinou spíš víc než míň (žiju v cizině a nesehnala jsem tu malé sáčky, tak to sypu z velkého balení) takže v mém případě spíš lžíce :) Spekárnou zkušenost bohužel nemám.
Lenka
|26. 2. 2011 15:51
Chtěla jsem se zeptat,zda opravdu polévkové lžíce,anebo čajové lžičky.
Je možné těsto připravit v pekárně?