pekla jsem již po druhé a vždycky se dostavil velký úspěch, do mouky opravdu přidat špetku soli, cukr pod droždí, zalít vlažným mlékem, nechat vzejít kvásek, přidat rozehřátý tuk, dolívat vlažným mlékem, nakonec jsem ho spotřebovala 0,5l a udělala 8 bochánků, které jsem nechala cca půl hoďky vykynout. tentokrát jsem zapomněla na cibuli a kmín. použila jen šunku a sýr holandského typu, potřela vajíčkem, lehce osolila a posypala kmínem a úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. mám pocit, že minule nás ten teplý pórek ve vnitř v bříšku moc tlačil. přesto velmi chutné ;-)
... :-( zaprvé je množství mléka v ingrediencích špatně, takže se řiďte řádkem níže napsaným ;-) ... a pak stačí udělat důlek v mouce, do něj rozdrobit droždí, přidat cukr a trochu mléka a nechat tak 10-15 minut v klidu, droždí se rozpustí a trochu nabyde, no a pak přidáte vejce, rozpuštěný vlažný tuk a zbytek mléka a vše mícháte a mícháte ... ;-) :-) ...
Chtěla bych se o to pokusit, ale chybí mi podrobný recept, resp. návod jak pro blbý :( Jak mám "zpracovat těsto"? jako vše smíchat? nebo co s tím kváskem jak je v komentáři? Díky za odpověd :)
Cibule do těsta se strouhá na hrubém struhadle!!
Do těsta přijdou obě vejce. Z kg mouky je 64ks! 1 bochánek = 8 ks!! Celkem dost!Zapomněla jsem na špetku soli!!!!omlouvám se, je celkem důležitá!!! bez ní to není ono!!Udělá se kvásek a těsto se nechá alespoň půl hod.kynout!!
Prosím , těsto necháte kynout nebo zpracujete hned?Děkuji.
Máte uvedená 2 vejce – to těsta přijde jedno a to druhé je na potření, nebo do těsta obě a potíráme třetím? A kolik toho je z kila mouky, není toho moc?Děkuji!