Uhněteme těsto a necháme ho několik hodin uležet (může být i přes noc). Poté ho rozválíme na rohlíčky, které pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 5-10 minut. Správně upečené cukroví poznáme tak, že dostane matnější barvu. Při pečení ho samozřejmě musíme neustále hlídat, neboť v každé troubě se peče trochu jinak.
2
Nakonec ho můžeme ozdobit karobouvou nebo citronovou polevou, slepit marmeládou apod. I do tohoto těsta můžeme přidat 1-2 polévkové lžíce karobu a tím získat další druh cukroví.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|23. 12. 2007 09:38
No karob? To seš přece ty ha aha
Anna
|12. 12. 2006 08:45
Zkusila jsem karob do jiného cukroví. je to zajímavá chut, uvidím jak bude rodině chutnat až cukroví dám na stůl o svátcích. Pokud máte rádi klasickou chut vánočních rohlíčků, jedny upečte klasickým způsobem, druhé s karobem , aby vůbec rodině chutnaly. Vloni jsem takhle pohořela, když jsem do jednoho lineckého těsta přidala anýz, dětem to nechutnalo vůbec, pouze některým dospělým a ti se mohli přetvařovat. Letos to nezařazuju, a zkouším jiný druhy.
Jana Z
|11. 12. 2006 14:09
Karob je svatojánský chléb a slouží jako zdravější náhrada kakaa.Obsahuje méně tuku ale více cukru než kakao
duška
|11. 12. 2006 13:08
karob je neco jako kakao, jen jeste zdravejsi, dela se z toho i "cokolada"..moc dobre