kapie
každá jinak barevná - nebo 6 obyčejných slovenských paprik
eidam sýr
cca 150-200 g pro nevegetariány možno doplnit slaninou nebo kuřecím masem
Postup přípravy receptu
1
Na velké pánvičce nejlépe s pokličkou osmahneme cibuli, až zesklovatí, přidáme nakrájené papriky na kostičky. Necháme chvíli dusit a tak za 2-3 minutky přidáme pokrájená rajčata. Zalijeme kečupem (aby se vytvořila omáčka) a necháme dusit pod pokličkou, dokud zelenina nezměkne. Mezitím si nakrájíme chleba na krajíčky a uděláme topinky.
2
Až je zelenina pěkně měkoučká a rajčata se rozvaří, přidáme 4 stroužky česneku, osolíme a opepříme a přidáme nakrájený eidam. Za stálého míchání necháme sýr roztéct a podáváme v mističce spolu s počesnekovanými topinkami.