• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Roastbeef, rostbíf (studený nářez)
Napište svůj komentář k receptu

Roastbeef, rostbíf (studený nářez)

autor: casino
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roastbeef, rostbíf (studený nářez)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg roštěná Nízké
    • 1
      l voda
    • 130
      g sůl
    • 1
      lžíce cukr
    • 0,50
      lžička pepř celý
    • 4
      ks bobkový list

Postup přípravy receptu

1
Pěkný kousek roštěné vcelku necháme zmrznout v mrazáku. Nerozmražený dáme do pekáče, nesolíme ani nekořeníme, vložíme do trouby vyhřáté na 75°C a při této teplotě bez přikrytí a podlití pečeme 10 - 12 hodin (není třeba kontrolovat, při teplotě 75 °C se nepřipálí). Zatím uvaříme 1 litr vody se solí , cukrem, celým pepřem, bobkovým listem a necháme vychladnout. Maso po upečení marinujeme v nálevu (osvědčil se mikrotenový sáček) v lednici asi 6 hodin. Po odležení krájíme na co nejtenší plátky.
2
**Poznámka:** Dejte si záležet na výběru masa, čím vyšší nízký roštěnec, tím lépe. Tento zkušební kus byl 8 cm vysoký. V horkovzdušné troubě se osvědčilo přikrytí pekáče alobalem (zajistit proti odfouknutí, např. vařečkami přes okraj pekáče) a udělat 4 dírky. Já měl v mase zapíchutý teploměr a ukončil jsem pečení po 10 hodinách, na teploměru bylo 70 °C. Barva byla na řezu po celé ploše starorůžová, příště zkusím péci na teplotu 60 °C uvnitř masa.
3
**Doporučená příloha:** bílé pečivo, Mostarda,
4
Autorem receptu je Stanislava (upraveno). Původní kuchyní tohoto receptu je Švédsko, doba přípravy je cca 14 - 17 hodin. Tento recept jsem bral jsem spíše jako švédský žertík, ale ono to funguje
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem

Rostbíf se salátem caprese a…

Roastbeef na portském se šalotkou

Roastbeef na portském se šalotkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ja | 11. 11. 2013 10:48

    tech 60C je opravdu MAXIMUM....pak uz to je susenka

  • Olga . | 4. 10. 2009 14:17

    Dobrý den :-)Kéž bych mohl znovu vstoupit do receptu (jak je to leckde možné:-) a upravit interpunkci a odstavce... Prosím správce o úpravu. Polepším se (co se vkládání receptů týká :o)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cukr Pepř celý Roštěná Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

Lososová pomazánka

Lososová pomazánka

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky jako dezert

Sumeček

Sumeček

Domácí gyros

Domácí gyros

Podzimní polévka s houbami

Podzimní polévka s houbami

Pomazánka z tvrdého salámu

Pomazánka z tvrdého salámu

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka /…

Doporučujeme

50 minut
Ostré řízky z krkovice

Ostré řízky z krkovice

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

31
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Restovaná zelenina se sýrem halloumi
Restovaná zelenina se…
12
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s…

Zajímavé články

Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Bára Kodetová: Krach prodeje domu za 54 milionů! Fatální chyba s realitkou

Bára Kodetová: Krach prodeje domu za 54 milionů! Fatální chyba s realitkou

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

  • Recepty.cz
  • Roastbeef, rostbíf (studený nářez)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact