• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Roastbeef na portském se šalotkou
Napište svůj komentář k receptu

Roastbeef na portském se šalotkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roastbeef na portském se šalotkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí roštěná
    • 300
      g šalotka (Nebo drobná cibulka)
    • tymián Po 1/5 svazku bazalky a majoránky
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce hořčice
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička rajský protlak
    • 2
      lžíce vinný ocet 1-2
    • 100
      ml portské víno
    • 100
      ml zeleninový vývar
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Opereme bylinky a otrháme lístky. Oloupeme česnek a obojí spolu s hořčicí, 2 lžícemi oleje a solí rozmixujeme. Rozpálíme troubu na 250 °C. Maso potřeme bylinkovou pastou. Velký plát alobalu potřeme olejem a zabalíme do něj pečeni. Položíme na plech a 30 minut pečeme. Potom necháme zabalené ještě 30 minut ležet.
2
Mezitím oloupeme šalotky a rozdělíme je. Asi 4 minuty je smažíme na oleji. Potom přidáme rajčatový protlak, zalijeme octem, portským a vývarem. Krátce povaříme. Ztlumíme teplotu a vaříme, dokud cibule nezměkne. Podle potřeby přilijeme trochu vody. Nakonec dochutíme sojovou a worchestrovou omáčkou. Cibulky podáváme k horkému nebo chladnému a na tenké plátky pokrájenému roastbeefu. Na talíři zdobíme zelenými bylinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

Roastbeef v peprném plášti

Roastbeef v peprném plášti

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kris | 11. 11. 2012 15:37

    Na tento recept jsem použila portské víno Dow´s fine tawny a bylo to výborné

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hořčice Hovězí roštěná Pepř mletý Portské víno Rajský protlak Rostlinný olej Šalotka Sojová omáčka Sůl Tymián Vinný ocet Worcestrová omáčka Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Dobrý perník

Dobrý perník

Brokolicová polévka se žampiony

Brokolicová polévka se žampiony

Hermelínová omeleta

Hermelínová omeleta

Kořeněné chipsy z hlívy

Kořeněné chipsy z hlívy

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Angreštové / rybízové knedlíky

Angreštové / rybízové knedlíky

Segedín s knedlíkem po našem

Segedín s knedlíkem po našem

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

64
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
46
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Tvarohové řezy
Tvarohové řezy
28
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Krize manželství Belohorcové s Hájkem: Odchod z Tenerife?!

Krize manželství Belohorcové s Hájkem: Odchod z Tenerife?!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Další doporučené recepty:

Riži-piži (rizoto), základní recept
Riži-piži (rizoto), základní recept
Roasbeef
Roasbeef
Roastbeef
Roastbeef
Roastbeef v peprném plášti
Roastbeef v peprném plášti
Robi maso na mrkvi
Robi maso na mrkvi
Rock 'n' Roll to panna
Rock 'n' Roll to panna
  • Recepty.cz
  • Roastbeef na portském se šalotkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact