• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Roastbeef na portském se šalotkou
Napište svůj komentář k receptu

Roastbeef na portském se šalotkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roastbeef na portském se šalotkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí roštěná
    • 300
      g šalotka (Nebo drobná cibulka)
    • tymián Po 1/5 svazku bazalky a majoránky
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce hořčice
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička rajský protlak
    • 2
      lžíce vinný ocet 1-2
    • 100
      ml portské víno
    • 100
      ml zeleninový vývar
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Opereme bylinky a otrháme lístky. Oloupeme česnek a obojí spolu s hořčicí, 2 lžícemi oleje a solí rozmixujeme. Rozpálíme troubu na 250 °C. Maso potřeme bylinkovou pastou. Velký plát alobalu potřeme olejem a zabalíme do něj pečeni. Položíme na plech a 30 minut pečeme. Potom necháme zabalené ještě 30 minut ležet.
2
Mezitím oloupeme šalotky a rozdělíme je. Asi 4 minuty je smažíme na oleji. Potom přidáme rajčatový protlak, zalijeme octem, portským a vývarem. Krátce povaříme. Ztlumíme teplotu a vaříme, dokud cibule nezměkne. Podle potřeby přilijeme trochu vody. Nakonec dochutíme sojovou a worchestrovou omáčkou. Cibulky podáváme k horkému nebo chladnému a na tenké plátky pokrájenému roastbeefu. Na talíři zdobíme zelenými bylinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

Roastbeef v peprném plášti

Roastbeef v peprném plášti

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kris | 11. 11. 2012 15:37

    Na tento recept jsem použila portské víno Dow´s fine tawny a bylo to výborné

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hořčice Hovězí roštěná Pepř mletý Portské víno Rajský protlak Rostlinný olej Šalotka Sojová omáčka Sůl Tymián Vinný ocet Worcestrová omáčka Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí kapsa

Kuřecí kapsa

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Nepečená vajíčka

Nepečená vajíčka

Zapečené brambory se žampiony

Zapečené brambory se žampiony

Bramborové placky s povidly a mákem

Bramborové placky s povidly a mákem

Super tenké těsto na pizzu

Super tenké těsto na pizzu

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

165 minut
Husí vývar s těstovinami

Husí vývar s těstovinami

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
20
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
19
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Patrik Hezucký (55): Skončil na vozíčku!

Patrik Hezucký (55): Skončil na vozíčku!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Riži-piži (rizoto), základní recept
Riži-piži (rizoto), základní recept
Roasbeef
Roasbeef
Roastbeef
Roastbeef
Roastbeef v peprném plášti
Roastbeef v peprném plášti
Robi maso na mrkvi
Robi maso na mrkvi
Rock 'n' Roll to panna
Rock 'n' Roll to panna
  • Recepty.cz
  • Roastbeef na portském se šalotkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact