• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Roastbeef na portském se šalotkou
Napište svůj komentář k receptu

Roastbeef na portském se šalotkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roastbeef na portském se šalotkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí roštěná
    • 300
      g šalotka (Nebo drobná cibulka)
    • tymián Po 1/5 svazku bazalky a majoránky
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce hořčice
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička rajský protlak
    • 2
      lžíce vinný ocet 1-2
    • 100
      ml portské víno
    • 100
      ml zeleninový vývar
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Opereme bylinky a otrháme lístky. Oloupeme česnek a obojí spolu s hořčicí, 2 lžícemi oleje a solí rozmixujeme. Rozpálíme troubu na 250 °C. Maso potřeme bylinkovou pastou. Velký plát alobalu potřeme olejem a zabalíme do něj pečeni. Položíme na plech a 30 minut pečeme. Potom necháme zabalené ještě 30 minut ležet.
2
Mezitím oloupeme šalotky a rozdělíme je. Asi 4 minuty je smažíme na oleji. Potom přidáme rajčatový protlak, zalijeme octem, portským a vývarem. Krátce povaříme. Ztlumíme teplotu a vaříme, dokud cibule nezměkne. Podle potřeby přilijeme trochu vody. Nakonec dochutíme sojovou a worchestrovou omáčkou. Cibulky podáváme k horkému nebo chladnému a na tenké plátky pokrájenému roastbeefu. Na talíři zdobíme zelenými bylinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

Roastbeef v peprném plášti

Roastbeef v peprném plášti

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kris | 11. 11. 2012 15:37

    Na tento recept jsem použila portské víno Dow´s fine tawny a bylo to výborné

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hořčice Hovězí roštěná Pepř mletý Portské víno Rajský protlak Rostlinný olej Šalotka Sojová omáčka Sůl Tymián Vinný ocet Worcestrová omáčka Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Pečené brambory s anglickou slaninou

Pečené brambory s anglickou slaninou

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Cibulačka se sýrem II.

Cibulačka se sýrem II.

Friulské frico

Friulské frico

Mléčná žampionová polévka

Mléčná žampionová polévka

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Hovězí guláš s domácím Bavorským…

Kaše z ovesných vloček s krupicí

Kaše z ovesných vloček s krupicí

Bramboráky pro děti

Bramboráky pro děti

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

34
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
34
Domácí kečup
Domácí kečup
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
24
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Další doporučené recepty:

Riži-piži (rizoto), základní recept
Riži-piži (rizoto), základní recept
Roasbeef
Roasbeef
Roastbeef
Roastbeef
Roastbeef v peprném plášti
Roastbeef v peprném plášti
Robi maso na mrkvi
Robi maso na mrkvi
Rock 'n' Roll to panna
Rock 'n' Roll to panna
  • Recepty.cz
  • Roastbeef na portském se šalotkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact