Do vroucí vody dáme kostku masoxu a ve vývaru uvaříme rýži. Na sádle osmažíme pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso a smažíme za stálého promíchávání. Osolíme a opepříme, přidáme pokránehou kapii a sterilovaný hrášek (bez nálevu). Vše promícháme a ještě důkladně prohřejeme.
2
Nakonec přimícháme rýži, ochutíme pár kapkami maggi a podáváme s kyselou okurkou a zeleninovou oblohou.
Toto rizoto se u nás stalo oblíbeným, je rychlé a velmi dobré :-) Díky za receptík.
Pavel Hofman
|21. 3. 2009 13:02
Prave jsme dojedli, bylo to vynikajici. Jen misto kapie jsem dal kukurici
marek
|1. 7. 2007 17:48
velice dobrý pokrm právě mám na talíři
PETR
|29. 3. 2007 13:39
Dal jsem více masoxu,rýže je chutnější,je to dost mastné rizoto,ale chutné!
Tyna
|28. 3. 2007 13:22
Dobre a hlavne rychle!!zapekla jsem se syrem..
Lidka Kábrtová
|16. 3. 2006 21:01
Tohle rizoto taky dělám. Mňam. Doporučuju. Tedy bez tohoto maggi, spíš je lepší do vody, když se vaří přidat trochu sušeného polévkového koření - Podravky atd.
Pavlína Svitáková
|16. 3. 2006 11:48
Toto rizoto dělám úplně stejně.Sypu str.sýrem.Je výtečné!Když chci změnu nedám kapii a hrášek,ale přidám steriliz.čalamádu a ml.papriku.