Na opečenou cibulku dám - nakrájené zbytky pečeného, vařeného, mletého jakéhokoliv masa, ochutím - sůl, pepř, popráším sladkou paprikou, podleju vodou, nebo vývarem, povařím. Přidám "co dům dá" - paprika na proužky, sterilované houby, hrášek, mrkev, kukuřice - vše podusím, asi po 5 minutách přidám rýži - syrovou! Zamíchám, zaliji cca 1 cm vodou nad rýži, přikryju, dusím, až je rýže měká.
2
Podstatné na tomto receptu je, že rýže dostane chuť koření, masa a všeho co je v hrnci. Je to jednoduché, ale opravdu bezva. Nakonec postrouhat na talíři sýrem. Příloha - všechna zelenina.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Andrea Bůžková
|20. 9. 2008 11:59
Je to moc dobé rizoto, líbí se mi, že se rýže přidává ještě nevařená, chytne tu dobrou masovou a zeleninovou chuť.MŇAM. Dávám 1 s *.
Anonym
|1. 12. 2007 20:27
Je to super.Přidal jsem do toho mraženou čínskou směs a sterilované houby nahradil podušenými.Všichni jsme nacpani jak prasata.Mňammmmm!!!
Dominika
|25. 7. 2007 10:50
Je to mňamka, dobré, rychlé, super:)děkujeme
Zuzka Bernátová
|15. 3. 2006 16:33
Rýchle,jednoduché proste super...
Tereza Jarčušková
|15. 3. 2006 09:46
Takto na "prírodno" sa ryža pripravuje aj v Japonsku a Číne. Varí sa bez soli a iných korenín. Len čistá ryža, chuť jej má dať jedlo, ktoré sa k nej podáva.