Rýži uvaříme podle návodu. Mezitím na pánvi s minimem oleje osmahneme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme vepřovou konzervu a na mírném plameni společně smažíme. Dobře vyberte konzervu, ať má co největší podíl masa (min. 80% hmotnosti), jinak je místo kousků masa mastná kaše.
2
Když maso začne růžovět, přidáme mraženou zeleninu, ochutíme pepřem a dále smažíme tak deset minut. Připravenou směs smícháme s rýží a na kostičky nakrájenou paprikou.
3
Na talíři posypeme stouhaným sýrem a podáváme s kyselou okurčičkou nabo čalamádou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jane
|13. 7. 2015 17:28
co by za to deti v africe dali.. Samou roztrzenosti nevi co by do ty huby dali ... :-X
Lucie
|7. 8. 2012 12:50
je to ryclý a výborný jílo za pár kaček :-))
Ivana Auffahrtova
|12. 8. 2009 18:09
Proč by se to nedalo jíst? Není tam přece nic špatného.
Hameé Babice
|12. 8. 2009 16:13
Taky se divím a ještě to nazvat rizoto
Anonym
|15. 8. 2007 21:57
Brrrrrrrrrrrrrrr - jak to vůbec můžete jíst ?
Dáša Hůlová
|15. 8. 2007 19:57
Já dávám ještě 1lžičku mleté papriky,jinak je to dobrý!
markitka
|10. 8. 2007 07:06
dobrý den, rovněž dělám, ale s tím rozdílem, že používám zavařenou zeleninu mrkev-hrášek, která se dá běžně koupit a tuto zeleninu nejdříve podusím na cibulce a pak přidám maso z konzervy,dobré jídlo za půlhodinku :-)