Než se uvaří (ale ne rozvaří) rýže, na trošce tuku si osmažíme dozlatova cibulku, kterou těsně před dopečením posypeme troškou mleté papriky. Když je rýže dovařená, smícháme ji s kukuřicí, tuňákem (bez vody) a smaženou cibulkou, přidáme špetku pepře a soli.
No já jsem si náramně pochutnala :-) Jen jsem to malinko pozměnila. Místo obyčejné bílé rýže jsem použila rýži pololoupanou, která se sice dýl se vaří a zůstává oproti bílé rýži tvrdší, ale je chuťově výraznější. Na pánvi jsem na olivovém oleji opekla cibulku, česnek a pak jsem to zaprášila tou paprikou. přidala jsem nejen samotnou kukuřici ale směs kukuřice, hrášek a paprika z konzervy a tunáka, malinko jsem to nechala prohřát a pak jsem tam nasypala hotovou rýži. dávala jsem i trošku vegety ale vůbec nebyla potřeba. Po vypnutí plotýnky jsem přidala bohatou hrst čerstvé nasekané bazalky. Vynikající, recept schovávám! <3
Trošku jsem si to musela přichutit větším množstvím papriky, troškou česneku a na konci troškou vegety ale jinak supr. Dobré lehké jídlo. Díky
Mari M
|20. 6. 2009 19:10
Dala jsem víc papriky, při smažení cibulky 1 velký stroužek česneku, tuňáka i s vl. šťávou a na konci přichutila vegetou a výsledek je docela dobrý. Nedovedla jsem si představit tuňáka jinak než s těstovinama, ale tato varianta je chuťově zhruba na stejné úrovni a navíc je rýže zdravější. Za recept + málo času + málo špinavého nádobí davám 1. Díky