Na oleji opražíme nakrájenou cibuli se zázvorem, přidáme na malé kostičky nakrájenou řepu a 10 minut podusíme. Potom zalejeme vývarem a vínem, vmícháme rýži a dusíme do měkka. Maso nakrájíme na proužky a na trošce tuku opražíme do měkka. Osolíme, opepříme.
2
Dvěma lžícemi vykrajujeme z rýže velké halušky a klademe na talíře. Přiložíme maso a posypeme sýrem. Rýži můžeme klást na talíře i malou naběračkou, děláme kopečky.
jídlo bylo výborné, s maličkými obměnami jsme si moc pochutnali!! :)
Tereza -
|25. 6. 2007 11:58
Veronika, môže byť aj sterilizovaná, ale nie sladkokyslá, lebo celé rizoto bude mať potom sladkokyslú chuť. Takže použite sterilizovanú cviklu v slanom náleve.
Veronika Matoušková
|25. 6. 2007 11:42
Terezko, abych to zase nezmršila, může to být i sterilovaná řepa?
Tereza Jarčušková
|9. 2. 2006 13:04
ˇAno , červená, u nás je to cvikla.
Jaroslava Oumarová
|9. 2. 2006 10:35
Paní Terezo, prosím, jakou řepu máte na mysli? Červenou?