Dáme vařit rýži (já přidávám do vařící vody ještě kostku zeleninového bujónu) a mezitím si pokrájíme mrkev a pórek na menší části. Mrkev uvaříme v menším hrnci cca 10 minut. Kuřecí prsa i slaninu pokrájíme na menší nudličky. Cibulku zpěníme na másle, přidáme angl. slaninu a po chvíli i kuřecí maso.
2
Mezitím slijeme rýži a vsypeme do ní orestované maso. Na stejné pánvi jako jsme dělali maso orestujeme pórek, uvařenou mrkev a kukuřici, poté zalijeme kuřecím vývarem a chvilku povaříme. Promícháme s rýží a masem a případně dosolíme a dochutíme. Podáváme posypané strouhaným sýrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
xxx
|9. 4. 2015 12:25
Česká napodobenina rizota :-D Už jen popsaný způsob přípravy rýže evokuje školní jídelnu. Do opravdového rizota by se rýže měla nejdřív pár minut smažit, aby se zatáhla, až pak podlévat -spíš vývarem než vodou. Ale "dáme vařit rýži"...je ve vztahu k rizotu úplně mimo.