• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rizoto s hruškami a kaštany
Napište svůj komentář k receptu

Rizoto s hruškami a kaštany

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rizoto s hruškami a kaštany
Rizoto s hruškami a kaštany
Rizoto s hruškami a kaštany
Rizoto s hruškami a kaštany
Rizoto s hruškami a kaštany
Rizoto s hruškami a kaštany
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      snítka petrželka (hladkolistá)
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce rozmarýn (lístky)
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      lžíce javorový sirup
    • 900
      ml zeleninový vývar
    • 80
      g mascarpone
    • 2
      ks hrušky (malé, pevné, oloupané, bez jader a nakrájené na kousky)
    • 200
      g kaštany (kuchyňsky upravené)
    • 2
      ks čekanka - červená (malé hlávky)
    • 2
      lžíce balzamikový ocet
    • 250
      g rýže na rizoto

Postup přípravy receptu

1
Máslo rozehřejte v hrnci a osmažte na něm šalotku nakrájenou na kostičky. Vmíchejte rýži a bobkový list, promíchejte, aby se vše obalilo máslem. Podlijte trochou vývaru a pak přidávejte vývar po naběračkách a vždy ho nechte za občasného promíchání téměř zcela odvařit. Po 10 minutách vmíchejte hrušky a kaštany a dále podlévejte vývarem a vařte, až bude rýže krémovitá, ale ještě stále pevná na skus – celkem budete vařit asi 20 minut. Na závěr vmíchejte nasekané bylinky, osolte a opepřete podle chuti, zakápněte balzamikovým octem a javorovým sirupem. Úplně nakonec vmíchejte mascarpone a rizoto podávejte s čekankou osmaženou na oleji.

RADA: Jak poznat pravé máslo?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s citronem

Rizoto s citronem

Rizoto netradičně z ovesných vloček se slaninou a žampiony

Rizoto netradičně z ovesných vloček…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Rýže
Pokrmy Zdravě i chutně Z rýže Ovoce Z ovoce Září Říjen Listopad Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bobkový list Čekanka - červená Hrušky Javorový sirup Kaštany Mascarpone Máslo Pepř mletý Petrželka Rozmarýn Rýže na rizoto Šalotka Sůl Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Velikonoční beránek - fofr

Velikonoční beránek - fofr

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony zapečené s hermelínem

Kuřecí prsa v slanině

Kuřecí prsa v slanině

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

Bábovka z kefíru hrníčková

Bábovka z kefíru hrníčková

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

Vegetariánské špízy s feta sýrem na…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

43
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
42
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
40
Těstovinový salát s kuřecím masem a česnekovým dresinkem
Těstovinový salát s…
27
Červený rybíz ala brusinky
Červený rybíz ala…
27
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara

Zajímavé články

Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
AHA.cz Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Topmodelka Soukupová: Detaily rozvodu s miliardářem!

Topmodelka Soukupová: Detaily rozvodu s miliardářem!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Další doporučené recepty:

Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
Rizoto s červenými krevetami podle…
Rizoto s dýní a hráškem
Rizoto s dýní a hráškem
Rizoto s hlívou
Rizoto s hlívou
Rizoto s kuřetem a liškami
Rizoto s kuřetem a liškami
Rizoto s masem
Rizoto s masem
Rizoto s pórkem
Rizoto s pórkem
  • Recepty.cz
  • Rizoto s hruškami a kaštany
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact