Tykev oloupeme a vysemeníme. Nakrájíme na kostičky o hraně asi 1,5 cm (větší by se nemusely provařit). Rýži propereme, zalijeme vývarem a přidáme tykev. Dáme do vyhřáté trouby - 200°C asi na třicet minut. Jednou či dvakrát odspodu promícháme.
2
Vyndáme z trouby, přidáme mražený hrášek a na 5-10 minut vrátíme do trouby, dokud se tekutina zcela nevstřebá.
3
Mezitím si plátky pancetty opečeme na pánvi nebo pod grilem. Když je tekutina pryč, přimícháme nastrouhaný sýr a promícháme. Servírujeme v misce s pancettou na vrchu.
4
Parmezán je poměrně drahý, můžete ho použít napůl s pěkně zralým sýrem, např. čedarem. Nebo nahradit sýrem Grand Moravia, je také tvrdý a slanější.
5
Nejdřív jsem se to bála ochutnat, když to přede mě postavili poprvé - říkala jsem si: Dýně?? Ale pak jsem nemohla přestat jíst, jak to bylo vynikající... Ten sýr a vývar tomu prostě dodá chuť, bez něj to není ono.