• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
Napište svůj komentář k receptu

Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela

0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks jablko
    • 1,20
      ks citronová šťáva
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce olivový olej + na majonézu
    • 200
      g rýže carnaroli (k dostání v obchodě Little Italy)
    • 1,50
      dl prosecco
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 10
      ks krevety

Postup přípravy receptu

1
10 červených krevet ze Sicílie hrst máty sůl a pepř Jablko nakrájejte na malé kostičky a zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Šalotku oloupejte a překrojte na polovinu. Ve vyšším hrnci rozehřejte máslo s olejem a šalotku v něm nechte krátce restovat. Pak přisypte rýži. Promíchejte a po chvíli zalijte vínem. Na mírném ohni vařte za stálého míchání.
2
Po několika minutách šalotku vyjměte. Průběžně přilévejte naběračkou horký vývar, aby se rýže nepřipalovala, a promíchávejte. Zatímco se rizoto vaří, oloupejte krevety a odstraňte hlavičky (nechte je ale stranou).
3
Maso z krevet nakrájejte na kousky. Do hrnce, kde se vaří rýže, přidejte nakrájená jablka a promíchejte. Asi po minutě přidejte nakrájené krevety a krátce provařte. Pak hrnec odstavte z plotny, vymáčkněte do něj mozeček z několika krevetových hlaviček a rychle rizoto promíchejte, aby se prohřál.
4
Přidejte natrhané lístky máty, dochuťte solí a pepřem. Nakonec v misce prošlehejte další tři mozečky z čerstvých krevet s trochou oleje a citronové šťávy, vznikne tak růžová krevetová majonéza. Tou na talíři pokapejte hotové rizoto, které ještě můžete ozdobit jednou celou krevetou a lístky máty.
5
Náš TIP: Vývar, kterým podléváte rýži, musí být horký, aby zbytečně neprocházela tepelnými šoky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chřestové rizoto s krevetami

Chřestové rizoto s krevetami

Tacos s krevetami a mangovou pikantní salsou

Tacos s krevetami a mangovou pikantní…

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ital - Emanuel Ridi
Pokrmy Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Jablko Krevety Máslo Olivový olej Prosecco Rýže Šalotka Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín

Plněný hermelín

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

Šumavský králík

Šumavský králík

Banánové řezy

Banánové řezy

Jogurtová bublanina II.

Jogurtová bublanina II.

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Naše laskonky

Naše laskonky

Pórková polévka se žampiony

Pórková polévka se žampiony

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

58
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
39
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
24
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Rizoto netradičně z ovesných vloček se slaninou a žampiony
Rizoto netradičně z ovesných vloček se…
Rizoto s citronem
Rizoto s citronem
Rizoto s dýní a hráškem
Rizoto s dýní a hráškem
Rizoto s hlívou
Rizoto s hlívou
Rizoto s hruškami a kaštany
Rizoto s hruškami a kaštany
  • Recepty.cz
  • Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact