• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
Napište svůj komentář k receptu

Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela

0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks jablko
    • 1,20
      ks citronová šťáva
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce olivový olej + na majonézu
    • 200
      g rýže carnaroli (k dostání v obchodě Little Italy)
    • 1,50
      dl prosecco
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 10
      ks krevety

Postup přípravy receptu

1
10 červených krevet ze Sicílie hrst máty sůl a pepř Jablko nakrájejte na malé kostičky a zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Šalotku oloupejte a překrojte na polovinu. Ve vyšším hrnci rozehřejte máslo s olejem a šalotku v něm nechte krátce restovat. Pak přisypte rýži. Promíchejte a po chvíli zalijte vínem. Na mírném ohni vařte za stálého míchání.
2
Po několika minutách šalotku vyjměte. Průběžně přilévejte naběračkou horký vývar, aby se rýže nepřipalovala, a promíchávejte. Zatímco se rizoto vaří, oloupejte krevety a odstraňte hlavičky (nechte je ale stranou).
3
Maso z krevet nakrájejte na kousky. Do hrnce, kde se vaří rýže, přidejte nakrájená jablka a promíchejte. Asi po minutě přidejte nakrájené krevety a krátce provařte. Pak hrnec odstavte z plotny, vymáčkněte do něj mozeček z několika krevetových hlaviček a rychle rizoto promíchejte, aby se prohřál.
4
Přidejte natrhané lístky máty, dochuťte solí a pepřem. Nakonec v misce prošlehejte další tři mozečky z čerstvých krevet s trochou oleje a citronové šťávy, vznikne tak růžová krevetová majonéza. Tou na talíři pokapejte hotové rizoto, které ještě můžete ozdobit jednou celou krevetou a lístky máty.
5
Náš TIP: Vývar, kterým podléváte rýži, musí být horký, aby zbytečně neprocházela tepelnými šoky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chřestové rizoto s krevetami

Chřestové rizoto s krevetami

Tacos s krevetami a mangovou pikantní salsou

Tacos s krevetami a mangovou pikantní…

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ital - Emanuel Ridi
Pokrmy Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Jablko Krevety Máslo Olivový olej Prosecco Rýže Šalotka Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Balkánský salát

Balkánský salát

Zázvorový čaj II.

Zázvorový čaj II.

Tvarohová štola

Tvarohová štola

Alenčin medovník

Alenčin medovník

Americké muffiny

Americké muffiny

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Ovarová polévka se zeleninou

Ovarová polévka se zeleninou

Ořechové banánky

Ořechové banánky

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

123
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
85
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
78
Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty
Vegetariánské kari s…
71
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
50
Těstoviny (nejen) s tuňákem
Těstoviny (nejen) s…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Topmodelka Michaela Kociánová: Detaily svatby s boháčem!

Topmodelka Michaela Kociánová: Detaily svatby s boháčem!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Rizoto netradičně z ovesných vloček se slaninou a žampiony
Rizoto netradičně z ovesných vloček se…
Rizoto s citronem
Rizoto s citronem
Rizoto s dýní a hráškem
Rizoto s dýní a hráškem
Rizoto s hlívou
Rizoto s hlívou
Rizoto s hruškami a kaštany
Rizoto s hruškami a kaštany
  • Recepty.cz
  • Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact