• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
Napište svůj komentář k receptu

Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela

0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks jablko
    • 1,20
      ks citronová šťáva
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce olivový olej + na majonézu
    • 200
      g rýže carnaroli (k dostání v obchodě Little Italy)
    • 1,50
      dl prosecco
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 10
      ks krevety

Postup přípravy receptu

1
10 červených krevet ze Sicílie hrst máty sůl a pepř Jablko nakrájejte na malé kostičky a zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Šalotku oloupejte a překrojte na polovinu. Ve vyšším hrnci rozehřejte máslo s olejem a šalotku v něm nechte krátce restovat. Pak přisypte rýži. Promíchejte a po chvíli zalijte vínem. Na mírném ohni vařte za stálého míchání.
2
Po několika minutách šalotku vyjměte. Průběžně přilévejte naběračkou horký vývar, aby se rýže nepřipalovala, a promíchávejte. Zatímco se rizoto vaří, oloupejte krevety a odstraňte hlavičky (nechte je ale stranou).
3
Maso z krevet nakrájejte na kousky. Do hrnce, kde se vaří rýže, přidejte nakrájená jablka a promíchejte. Asi po minutě přidejte nakrájené krevety a krátce provařte. Pak hrnec odstavte z plotny, vymáčkněte do něj mozeček z několika krevetových hlaviček a rychle rizoto promíchejte, aby se prohřál.
4
Přidejte natrhané lístky máty, dochuťte solí a pepřem. Nakonec v misce prošlehejte další tři mozečky z čerstvých krevet s trochou oleje a citronové šťávy, vznikne tak růžová krevetová majonéza. Tou na talíři pokapejte hotové rizoto, které ještě můžete ozdobit jednou celou krevetou a lístky máty.
5
Náš TIP: Vývar, kterým podléváte rýži, musí být horký, aby zbytečně neprocházela tepelnými šoky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chřestové rizoto s krevetami

Chřestové rizoto s krevetami

Tacos s krevetami a mangovou pikantní salsou

Tacos s krevetami a mangovou pikantní…

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ital - Emanuel Ridi
Pokrmy Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Jablko Krevety Máslo Olivový olej Prosecco Rýže Šalotka Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Co se zbylou rýží?

Co se zbylou rýží?

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Ovocný koktejl

Ovocný koktejl

Citronové muffiny

Citronové muffiny

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

114
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem
Chřest s křupavou…
103
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
36
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
35
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Lela Vémola plná radosti: Zlepšení u Arnieho (4 měsíce)! Bude moct na operaci?

Lela Vémola plná radosti: Zlepšení u Arnieho (4 měsíce)! Bude moct na operaci?

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Rizoto netradičně z ovesných vloček se slaninou a žampiony
Rizoto netradičně z ovesných vloček se…
Rizoto s citronem
Rizoto s citronem
Rizoto s dýní a hráškem
Rizoto s dýní a hráškem
Rizoto s hlívou
Rizoto s hlívou
Rizoto s hruškami a kaštany
Rizoto s hruškami a kaštany
  • Recepty.cz
  • Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact