• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
Napište svůj komentář k receptu

Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela

0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks jablko
    • 1,20
      ks citronová šťáva
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce olivový olej + na majonézu
    • 200
      g rýže carnaroli (k dostání v obchodě Little Italy)
    • 1,50
      dl prosecco
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 10
      ks krevety

Postup přípravy receptu

1
10 červených krevet ze Sicílie hrst máty sůl a pepř Jablko nakrájejte na malé kostičky a zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Šalotku oloupejte a překrojte na polovinu. Ve vyšším hrnci rozehřejte máslo s olejem a šalotku v něm nechte krátce restovat. Pak přisypte rýži. Promíchejte a po chvíli zalijte vínem. Na mírném ohni vařte za stálého míchání.
2
Po několika minutách šalotku vyjměte. Průběžně přilévejte naběračkou horký vývar, aby se rýže nepřipalovala, a promíchávejte. Zatímco se rizoto vaří, oloupejte krevety a odstraňte hlavičky (nechte je ale stranou).
3
Maso z krevet nakrájejte na kousky. Do hrnce, kde se vaří rýže, přidejte nakrájená jablka a promíchejte. Asi po minutě přidejte nakrájené krevety a krátce provařte. Pak hrnec odstavte z plotny, vymáčkněte do něj mozeček z několika krevetových hlaviček a rychle rizoto promíchejte, aby se prohřál.
4
Přidejte natrhané lístky máty, dochuťte solí a pepřem. Nakonec v misce prošlehejte další tři mozečky z čerstvých krevet s trochou oleje a citronové šťávy, vznikne tak růžová krevetová majonéza. Tou na talíři pokapejte hotové rizoto, které ještě můžete ozdobit jednou celou krevetou a lístky máty.
5
Náš TIP: Vývar, kterým podléváte rýži, musí být horký, aby zbytečně neprocházela tepelnými šoky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chřestové rizoto s krevetami

Chřestové rizoto s krevetami

Tacos s krevetami a mangovou pikantní salsou

Tacos s krevetami a mangovou pikantní…

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ital - Emanuel Ridi
Pokrmy Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Jablko Krevety Máslo Olivový olej Prosecco Rýže Šalotka Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Starodávné buchty

Starodávné buchty

Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Napoleon řezy II.

Napoleon řezy II.

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Salát s rukolou a mozzarellou

Salát s rukolou a mozzarellou

Kuře s rýží na kari

Kuře s rýží na kari

Tvarohový dort s banány

Tvarohový dort s banány

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

55
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
52
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky
37
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
30
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru…
29
Křupavé cibulové kroužky
Křupavé cibulové kroužky

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Rizoto netradičně z ovesných vloček se slaninou a žampiony
Rizoto netradičně z ovesných vloček se…
Rizoto s citronem
Rizoto s citronem
Rizoto s dýní a hráškem
Rizoto s dýní a hráškem
Rizoto s hlívou
Rizoto s hlívou
Rizoto s hruškami a kaštany
Rizoto s hruškami a kaštany
  • Recepty.cz
  • Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact