• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rizoto raz dva
Napište svůj komentář k receptu

Rizoto raz dva

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rizoto raz dva
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g máslo
    • 3
      ks cibule 2-3
    • 3
      stroužek česnek
    • 100
      g anglická slanina
    • 300
      g rýže
    • 200
      g sterilovaný hrášek
    • vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • tvrdý sýr Na posypání
    • petržel

Postup přípravy receptu

1
Na másle zpěníme jemně krájenou cibuli, lisovaný česnek, nakrájenou slaninu, osolíme a opepříme. Chvilku restujeme a přidáme spařenou okapanou rýži, hrášek, promícháme a zalijeme vývarem. Dáme dusit do trouby. Hotové sypeme strouhaným sýrem. Můžeme ozdobit rajčaty a zelenou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Salát raz dva

Salát raz dva

Makovec raz dva - výborný

Makovec raz dva - výborný

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Amy - | 8. 7. 2009 20:56

    máte pravdu. KVALITNÍ. Ale běžný olej v litrových petkách není kvalitní. Není lisovaný zastudena, dokonce ani za tepla, ale chemicky!

  • Radka Křížová | 8. 7. 2009 09:25

    nám bylo řečeno-od profesora analýzy potravin-že kvalitní slunečnicovej nebo řepkovej olej je po zdravotní stránce srovnatelný s běžným olivovým a rozhodně zdravější,než olivový olej z pokrutin..samozřejmě nemluvím o extra virgin.

  • Anonym | 4. 2. 2007 16:45

    Terezo a Danieli,olivový olej se VELMI hodí k tepelné úpravě,protože má vysoký tzv.kouřový bod,ale samozřejmě ne panenský.Lucie

  • Anonym | 4. 2. 2007 13:01

    Při kolika stupních dusíme?

  • Verca | 19. 1. 2007 08:01

    Ja pouzivam pri tepelne uprave take vetsinou olivovy olej, ale obycejny, tj. ne extra panensky. Extra panensky patri podle me do studene kuchyne. I me to tak vice chutove vyhovuje. A rizoto bylo mnam mnam :o)

  • Pastis Petite | 13. 1. 2007 15:27

    Udělala jsem to přesně podle předpisu, t.j. s máslem, a je to bomba - chutná skvěle!

  • Jana | 11. 1. 2007 13:10

    Nevím, jestli se tepelnou úpravou zničí nějaké látky v olivovém oleji, či ne. Každopádně jídlo tepelně upravené na olivovém oleji je chutnější a jemnější. Pochopitelně jiná otázka je jeho cena, takže ledckdy musíme dělat kompromisy, ale to asi ve všem, ne?

  • Giusseppe | 26. 11. 2006 18:48

    Danieli, nemas pravdu. Ano, panensky olivovy olej je sice drazsi ale po zdravotni strance je neprokonatelny i tepelne upraveny.

  • Hospodyňka | 29. 9. 2006 14:19

    Taky si myslím. Na "obyčejném" olivovém oleji (ne panenském, ten je moc silný) smažím nebo spíše opékám-restuji často.

  • Tereza Jarčušková | 29. 9. 2006 13:24

    Daniel má pravdu, olivový olej sa skutočne nehodí na tepelnú úpravu. Ostatne, panenský olej , ktorý je najkvalitnejší, je aj škoda použiť na tepelnú úpravu, pretože ňou sa zničia látky, ktoré sú najkvalitnejšie a pre organizmus najhodnotnejšie.

  • Hana Rožníčková | 29. 9. 2006 10:54

    Myslím si, že s tím olivovým olejem nemáte tak pravdu

  • Daniel PRAHA | 29. 9. 2006 10:37

    Oivový olej je vhodný do salátů na studenou kuchyni není vhodný k tepelné úpravě! Rychle se přepaluje a pak je více nezdravý jak normální slunečnicový olej.

  • Markéta Růžičková | 22. 5. 2006 12:34

    Bylo to vynikající! Opravdu rychlé, snadné a chutné! A co se mě týče, olivový olej mi nechutná, souhlasím s máslem.

  • Lenka Fortea | 18. 11. 2005 11:47

    meli byste pouzivat mene masla a vice olivoveho oleje. je to zdravejsi a chutnejsi.

  • tomas nedbal | 26. 10. 2004 16:13

    Recept se mi velice libyl a dekuji vam za nej

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Máslo Pepř mletý Petržel Rýže Sterilovaný hrášek Sůl Tvrdý sýr Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nouzová polévka

Nouzová polévka

Bulharský salát

Bulharský salát

Staročeské kostky

Staročeské kostky

Babiččina pomazánka

Babiččina pomazánka

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Kakaové palačinky

Kakaové palačinky

Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy

Panenky v parmském kabátku s…

"Míša" roláda

"Míša" roláda

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

52
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
50
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
45
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
42
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
36
Linecké cukroví II.
Linecké cukroví II.

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

  • Recepty.cz
  • Rizoto raz dva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact