• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rizoto extra
Napište svůj komentář k receptu

Rizoto extra

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rizoto extra
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g vepřové maso trochu prorostlé (mastnější)
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      ks mrkev nastrouhaná na co nejtenčí proužky
    • 2
      dl rýže
    • 1
      plechovka rajský protlak malá nebo 2 lžíce
    • 3
      stroužek česnek rozpůlit nebo celé

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájet na kostky a dát do kastrolu a míchat a smažit prudce, až chytne tmavou kůru (trvá to chvíli snad 15-20 minut) jako kaštan. Nedávat olej, maso samo pustí tuk. Až má maso správnou (kaštanovou) barvu, dát cibuli nakrájenou na poloviční kolečka, mrkvičku a česnek. Na to se dá umytá rýže a zalije vodou s rozmíchaným protlakem a rozpuštěnou solí asi na výšku dvou prstů. Vodu ale nutno lít po noži a pomalu, aby jednotlivé vrstvy zůstaly nad sebou a nesmíchaly se. (Na dvě dcl rýže asi 6-8 dcl vody. Na rýži dlouhou stačí méně vody, na rýži paraboiled více) a zakryje se pokličkou a vaří se pomalu na plotýnce a sleduje se, až zmizí voda. Pak se vypne oheň, na pokličku se položí přeložená utěrka (textilní, nikoliv papírová) a nechá se nejméně 1/2 hodiny dojít. Ihned po uvaření se musí dobře promíchat, aby se maso pěkně dostalo ze dna do rýže. Opakuji: vaří se na p l o t ý n c e.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

Tvarůžková pomazánka extra

Tvarůžková pomazánka extra

Mrkvová pomazánka extra

Mrkvová pomazánka extra

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 10. 6. 2011 13:42

    Opraveno, díky.

  • recepty73
    recepty73 | 10. 6. 2011 01:19

    ...není příloha ;-)

  • Jana Kutačová | 30. 4. 2006 10:13

    Mám dotaz.Proč se vrstvy nemohou smíchat,když nakonec se to vše promíchá?Recept zní zajímavě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Mrkev Rajský protlak Rýže Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí široké nudle

Domácí široké nudle

Jablečný koláč IV.

Jablečný koláč IV.

Zeleninová směs na špagety

Zeleninová směs na špagety

Dukátové buchtičky "mňam"

Dukátové buchtičky "mňam"

Lahodný roládový moučník

Lahodný roládový moučník

Avokádový salát

Avokádový salát

Vdolky - rozpeky

Vdolky - rozpeky

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

Kořeněné chipsy z hlívy

Kořeněné chipsy z hlívy

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

161
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
65
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
58
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
55
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
51
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…

Zajímavé články

Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
AHA.cz Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Ženy.cz Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Blesk.cz Festival Colours of Ostrava jede na plné pecky: Dvojitá porce Stinga!

Festival Colours of Ostrava jede na plné pecky: Dvojitá porce Stinga!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

  • Recepty.cz
  • Rizoto extra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact