hrst
houby
čerstvé nebo mražené, opět záleží na chuti člověka
2
ks
mrkev
1
plechovka
hrášek
mražený/konzervovaný/čerstvý
1
plechovka
kukuřice
nemusí být
1
hrst
eidam sýr
na posyp
2
špetka
sůl
na marinování
1
špetka
černý pepř
na marinování
1
špetka
mletá sladká paprika
na marinování
1
špetka
pálivá paprika
na marinování
1
špetka
kari
na marinování
1
špetka
česnek sušený
na marinování
Postup přípravy receptu
1
Nejprve si namarinujeme maso - sůl, pepř, paprika mletá sladká i pálivá, KARI, trochu česneku a upečeme v předehřáté troubě na 180°C, podlijeme a pak poléváme maso vypečenou šťávou, pečeme cca 1,5 h , aby bylo žebro dostatečně měkké.
2
Mezitím si uvaříme rýži v osolené vodě.
3
Na rozpáleném tuku si osmahneme cibulku do zlatova, přidáme nastrouhané mrkve, houby, podlijeme nálevem z hub a dusíme do asi 10mi, průběžné podléváme vodou.
4
Až je žebro hotové, obereme maso a smícháme ho s uvařenou rýží a směsí z pánvičky.