• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rizoto a la kung pao
Napište svůj komentář k receptu

Rizoto a la kung pao

autor: lvíček
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rizoto a la kung pao
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      balíček rýže
    • 1
      plechovka vepřové maso ve vlastní šťávě
    • 1
      balíček mražená zelenina např. Wok atp.
    • 1
      šálek arašídy pražené
    • rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka paprika - sladká i ostrá
    • 1
      špetka hřebíček
    • 1
      lžička kari
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička cukr popřípadě sladký kečup
    • 2
      lžíce sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme rýži v zeleninovém vývaru se 3-5 hřebíčky. Nahrubo pokrájenou cibuli zesklovatíme a přidáme mraženou zeleninu. Krátce orestujeme a přidáme maso z konzervy. Okořeníme mletým pepřem, paprikou, kari, nebo hotovou směsí na čínu. Podlijeme trochou vody, aby se směs nepřichytávala ke dnu, a přisypeme arašídy. Opět krátce podusíme, aby arašídy změkly a obsah vody se zredukoval. Zakápneme sojovou omáčkou a vmícháme uvařenou rýži. Dochucujeme solí a cukrem, kdo má rád, použije sladký kečup.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře Kung - Pao

Kuře Kung - Pao

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ruza | 8. 6. 2012 10:22

    jen se neposer

  • Tereza T
    Tereza T | 9. 11. 2010 16:30

    Opraveno, děkujeme za upozornění.

  • Jan Matěj Kubík | 9. 11. 2010 16:07

    zařazení v kategorii "bezmasé" mne trochu mate..

  • Monika Viktorinová | 6. 12. 2007 09:24

    Tento recept se mi líbí...maso z konzervy mi chutná...vyzkouším dnes k večeři..

  • Kamil Horák | 12. 11. 2007 15:49

    Díky luku3 za podporu, nicméně s tímto Anonymem, který se celou dobu snaží "nenápadně" poukázat na to, že má vysokoškolský titul, nemá smysl ztrácet v diskusi čas. To co Anonym baštil v době komunismu, kdy vysokoškolsky studoval, se s dnešní stravou nedá srovnávat.

  • Anonym | 10. 10. 2007 09:56

    Říkat tomu rizoto ještě větší? Kdy už české, post-komunistické kuchařky pochopí, že rizoto je vážně delikatesa a vaření zabere spoustu práce a je to uplně o něčem jiném. Konzervy jsou plné éček. Nevím, kdo by to dal dítěti.

  • Anonym | 9. 10. 2007 18:07

    PS: A říkat tomu Kung pao je od autora hooodně velká drzost

  • Anonym | 9. 10. 2007 18:06

    Pro luk3: "dvojitá večeře" byl balíček v menze za dvojnásobek ceny normálního jídla. Obvykle konzerva, kterou si lidi brali na víkend - na koleji většinou moc možností k vaření nebylo (na té naší jeden dvouplotýnkový vařič pro asi 40 dvoulůžkových pokojů, tj. včetně přistýlek asi pro 100 lidí. Když se na něm na celý den uhnízdily Bulharky se svými fazolemi, k obědu byl beztak kus chleba se sýrem. Dávat do kuchařky recept a la konzerva + mražená zelenina mi přijde krajně nesmyslné.

  • luk3 | 9. 10. 2007 07:17

    Nejraději mám názory typu Anonym - fuuuj atd. člověk nic nevyzkoušel a už remcá, jak píše Kamil určité druhy vepřových konzerv jsou chutné a ani není potřeba je dochucovat, jako kuchař to mohu potvrdit. No a když se Vám to nelíbí tak vepřovou konzervu jednoduše nahradíte vepřovým masem s vývarem a dochutíte dle vlastní chuti.

  • Anonym | 26. 2. 2007 18:41

    Maso z konzervy jsem sice naposled jedla někdy před x-třiceti lety - tzv. "dvojité večeře", a i když tomuto pojmu bude rozumět jen někdo, nevadí. Kvalita i chuť byla velmi nevalná a přebít se nedala ničím.

  • Kamil Horák | 26. 2. 2007 11:48

    Nevím, proč ty zoufalé výrazy údivu. Maso v některých konzervách je kvalitní a hlavně již uvařené. Jedná se o rychlý recept a tudíž návod na bleskovou večeři, když chybí čas a inspirace. Maso lze samozřejmě použít vepřové, hovězí i drůbeží podle toho, co máte "připravené" po ruce. Jinak proti hrášku žádná námitka.

  • Anonym | 21. 2. 2007 08:54

    Maso z konzervy? Suchej chleba bude lepší.

  • Anonym | 20. 2. 2007 12:00

    Vynikající.... vepřovku můžu, přidala jsem ještě trochu hrášku.

  • hmm | 20. 2. 2007 10:14

    Určitě maso z konzervy???Blee!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z rýže Vepřové Oběd Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Cibule Cukr Hřebíček Kari Mražená zelenina Paprika - sladká Pepř mletý Rostlinný olej Rýže Sojová omáčka Sůl Vepřové maso ve vlastní šťávě
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Jehněčí kotlety - grilované

Jehněčí kotlety - grilované

Zdravá tortilla

Zdravá tortilla

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Americké palačinky s horkými jablky

Americké palačinky s horkými jablky

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

74
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
39
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
34
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
34
Klasické lečo
Klasické lečo
29
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Rizoto a la kung pao
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact