• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rizoto a la kung pao
Napište svůj komentář k receptu

Rizoto a la kung pao

autor: lvíček
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rizoto a la kung pao
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      balíček rýže
    • 1
      plechovka vepřové maso ve vlastní šťávě
    • 1
      balíček mražená zelenina např. Wok atp.
    • 1
      šálek arašídy pražené
    • rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka paprika - sladká i ostrá
    • 1
      špetka hřebíček
    • 1
      lžička kari
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička cukr popřípadě sladký kečup
    • 2
      lžíce sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme rýži v zeleninovém vývaru se 3-5 hřebíčky. Nahrubo pokrájenou cibuli zesklovatíme a přidáme mraženou zeleninu. Krátce orestujeme a přidáme maso z konzervy. Okořeníme mletým pepřem, paprikou, kari, nebo hotovou směsí na čínu. Podlijeme trochou vody, aby se směs nepřichytávala ke dnu, a přisypeme arašídy. Opět krátce podusíme, aby arašídy změkly a obsah vody se zredukoval. Zakápneme sojovou omáčkou a vmícháme uvařenou rýži. Dochucujeme solí a cukrem, kdo má rád, použije sladký kečup.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře Kung - Pao

Kuře Kung - Pao

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ruza | 8. 6. 2012 10:22

    jen se neposer

  • Tereza T
    Tereza T | 9. 11. 2010 16:30

    Opraveno, děkujeme za upozornění.

  • Jan Matěj Kubík | 9. 11. 2010 16:07

    zařazení v kategorii "bezmasé" mne trochu mate..

  • Monika Viktorinová | 6. 12. 2007 09:24

    Tento recept se mi líbí...maso z konzervy mi chutná...vyzkouším dnes k večeři..

  • Kamil Horák | 12. 11. 2007 15:49

    Díky luku3 za podporu, nicméně s tímto Anonymem, který se celou dobu snaží "nenápadně" poukázat na to, že má vysokoškolský titul, nemá smysl ztrácet v diskusi čas. To co Anonym baštil v době komunismu, kdy vysokoškolsky studoval, se s dnešní stravou nedá srovnávat.

  • Anonym | 10. 10. 2007 09:56

    Říkat tomu rizoto ještě větší? Kdy už české, post-komunistické kuchařky pochopí, že rizoto je vážně delikatesa a vaření zabere spoustu práce a je to uplně o něčem jiném. Konzervy jsou plné éček. Nevím, kdo by to dal dítěti.

  • Anonym | 9. 10. 2007 18:07

    PS: A říkat tomu Kung pao je od autora hooodně velká drzost

  • Anonym | 9. 10. 2007 18:06

    Pro luk3: "dvojitá večeře" byl balíček v menze za dvojnásobek ceny normálního jídla. Obvykle konzerva, kterou si lidi brali na víkend - na koleji většinou moc možností k vaření nebylo (na té naší jeden dvouplotýnkový vařič pro asi 40 dvoulůžkových pokojů, tj. včetně přistýlek asi pro 100 lidí. Když se na něm na celý den uhnízdily Bulharky se svými fazolemi, k obědu byl beztak kus chleba se sýrem. Dávat do kuchařky recept a la konzerva + mražená zelenina mi přijde krajně nesmyslné.

  • luk3 | 9. 10. 2007 07:17

    Nejraději mám názory typu Anonym - fuuuj atd. člověk nic nevyzkoušel a už remcá, jak píše Kamil určité druhy vepřových konzerv jsou chutné a ani není potřeba je dochucovat, jako kuchař to mohu potvrdit. No a když se Vám to nelíbí tak vepřovou konzervu jednoduše nahradíte vepřovým masem s vývarem a dochutíte dle vlastní chuti.

  • Anonym | 26. 2. 2007 18:41

    Maso z konzervy jsem sice naposled jedla někdy před x-třiceti lety - tzv. "dvojité večeře", a i když tomuto pojmu bude rozumět jen někdo, nevadí. Kvalita i chuť byla velmi nevalná a přebít se nedala ničím.

  • Kamil Horák | 26. 2. 2007 11:48

    Nevím, proč ty zoufalé výrazy údivu. Maso v některých konzervách je kvalitní a hlavně již uvařené. Jedná se o rychlý recept a tudíž návod na bleskovou večeři, když chybí čas a inspirace. Maso lze samozřejmě použít vepřové, hovězí i drůbeží podle toho, co máte "připravené" po ruce. Jinak proti hrášku žádná námitka.

  • Anonym | 21. 2. 2007 08:54

    Maso z konzervy? Suchej chleba bude lepší.

  • Anonym | 20. 2. 2007 12:00

    Vynikající.... vepřovku můžu, přidala jsem ještě trochu hrášku.

  • hmm | 20. 2. 2007 10:14

    Určitě maso z konzervy???Blee!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z rýže Vepřové Oběd Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Cibule Cukr Hřebíček Kari Mražená zelenina Paprika - sladká Pepř mletý Rostlinný olej Rýže Sojová omáčka Sůl Vepřové maso ve vlastní šťávě
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Litý koláč s tvarohem

Litý koláč s tvarohem

Brokolice na španělský způsob

Brokolice na španělský způsob

Hermelínové karbanátky

Hermelínové karbanátky

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Obrácené řízky na zelenině

Obrácené řízky na zelenině

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Citronová roláda s tvarohovým krémem

kuřecí pilaf s kari

kuřecí pilaf s kari

Lívanečky s horkými jahodami

Lívanečky s horkými jahodami

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

127
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…
66
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
46
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
41
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
29
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Rizoto a la kung pao
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact