• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rizoto a la kung pao
Napište svůj komentář k receptu

Rizoto a la kung pao

autor: lvíček
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rizoto a la kung pao
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      balíček rýže
    • 1
      plechovka vepřové maso ve vlastní šťávě
    • 1
      balíček mražená zelenina např. Wok atp.
    • 1
      šálek arašídy pražené
    • rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka paprika - sladká i ostrá
    • 1
      špetka hřebíček
    • 1
      lžička kari
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička cukr popřípadě sladký kečup
    • 2
      lžíce sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme rýži v zeleninovém vývaru se 3-5 hřebíčky. Nahrubo pokrájenou cibuli zesklovatíme a přidáme mraženou zeleninu. Krátce orestujeme a přidáme maso z konzervy. Okořeníme mletým pepřem, paprikou, kari, nebo hotovou směsí na čínu. Podlijeme trochou vody, aby se směs nepřichytávala ke dnu, a přisypeme arašídy. Opět krátce podusíme, aby arašídy změkly a obsah vody se zredukoval. Zakápneme sojovou omáčkou a vmícháme uvařenou rýži. Dochucujeme solí a cukrem, kdo má rád, použije sladký kečup.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře Kung - Pao

Kuře Kung - Pao

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ruza | 8. 6. 2012 10:22

    jen se neposer

  • Tereza T
    Tereza T | 9. 11. 2010 16:30

    Opraveno, děkujeme za upozornění.

  • Jan Matěj Kubík | 9. 11. 2010 16:07

    zařazení v kategorii "bezmasé" mne trochu mate..

  • Monika Viktorinová | 6. 12. 2007 09:24

    Tento recept se mi líbí...maso z konzervy mi chutná...vyzkouším dnes k večeři..

  • Kamil Horák | 12. 11. 2007 15:49

    Díky luku3 za podporu, nicméně s tímto Anonymem, který se celou dobu snaží "nenápadně" poukázat na to, že má vysokoškolský titul, nemá smysl ztrácet v diskusi čas. To co Anonym baštil v době komunismu, kdy vysokoškolsky studoval, se s dnešní stravou nedá srovnávat.

  • Anonym | 10. 10. 2007 09:56

    Říkat tomu rizoto ještě větší? Kdy už české, post-komunistické kuchařky pochopí, že rizoto je vážně delikatesa a vaření zabere spoustu práce a je to uplně o něčem jiném. Konzervy jsou plné éček. Nevím, kdo by to dal dítěti.

  • Anonym | 9. 10. 2007 18:07

    PS: A říkat tomu Kung pao je od autora hooodně velká drzost

  • Anonym | 9. 10. 2007 18:06

    Pro luk3: "dvojitá večeře" byl balíček v menze za dvojnásobek ceny normálního jídla. Obvykle konzerva, kterou si lidi brali na víkend - na koleji většinou moc možností k vaření nebylo (na té naší jeden dvouplotýnkový vařič pro asi 40 dvoulůžkových pokojů, tj. včetně přistýlek asi pro 100 lidí. Když se na něm na celý den uhnízdily Bulharky se svými fazolemi, k obědu byl beztak kus chleba se sýrem. Dávat do kuchařky recept a la konzerva + mražená zelenina mi přijde krajně nesmyslné.

  • luk3 | 9. 10. 2007 07:17

    Nejraději mám názory typu Anonym - fuuuj atd. člověk nic nevyzkoušel a už remcá, jak píše Kamil určité druhy vepřových konzerv jsou chutné a ani není potřeba je dochucovat, jako kuchař to mohu potvrdit. No a když se Vám to nelíbí tak vepřovou konzervu jednoduše nahradíte vepřovým masem s vývarem a dochutíte dle vlastní chuti.

  • Anonym | 26. 2. 2007 18:41

    Maso z konzervy jsem sice naposled jedla někdy před x-třiceti lety - tzv. "dvojité večeře", a i když tomuto pojmu bude rozumět jen někdo, nevadí. Kvalita i chuť byla velmi nevalná a přebít se nedala ničím.

  • Kamil Horák | 26. 2. 2007 11:48

    Nevím, proč ty zoufalé výrazy údivu. Maso v některých konzervách je kvalitní a hlavně již uvařené. Jedná se o rychlý recept a tudíž návod na bleskovou večeři, když chybí čas a inspirace. Maso lze samozřejmě použít vepřové, hovězí i drůbeží podle toho, co máte "připravené" po ruce. Jinak proti hrášku žádná námitka.

  • Anonym | 21. 2. 2007 08:54

    Maso z konzervy? Suchej chleba bude lepší.

  • Anonym | 20. 2. 2007 12:00

    Vynikající.... vepřovku můžu, přidala jsem ještě trochu hrášku.

  • hmm | 20. 2. 2007 10:14

    Určitě maso z konzervy???Blee!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z rýže Vepřové Oběd Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Cibule Cukr Hřebíček Kari Mražená zelenina Paprika - sladká Pepř mletý Rostlinný olej Rýže Sojová omáčka Sůl Vepřové maso ve vlastní šťávě
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové pusinky (1922)

Bramborové pusinky (1922)

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Babiččin štrůdl

Babiččin štrůdl

Kuřecí prsa na citronu

Kuřecí prsa na citronu

Palačinky pečené na sucho

Palačinky pečené na sucho

Česneková plec

Česneková plec

Bramboráky (křupavé)

Bramboráky (křupavé)

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty…

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

40
Klasické lečo
Klasické lečo
36
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
35
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Rizoto a la kung pao
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact