strouhanka
- nejlépe čerstvě namletá ze staršího pečiva
olej
Postup přípravy receptu
1
Hlívu si očistíme, odkrojíme nožičky, které můžeme použít do polévky, guláše, pod maso... a kloboučky ochutíme směsí, umíchané ze soli, pepře, papriky, sušeného česneku a drceného nebo mletého kmínu. Pak hlívu obalíme v klasickém trojobalu- mouka, vejce, strouhanka a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Po osmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný olej.
2
Podáváme s bramborem a smetanovými dipy, bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo jako chuťovku k pivu...
3
Jestliže jsme do kořenící směsi nepřidávali sůl, po osmažení hlívu ihned osolíme a pokud se nechceme míchat s kořenící směsí, můžeme na hlívu použít grilovací koření.