Na tento recept musíme použít absolutně čerstvé květy.
2
Na chvilku je ponoříme do studené vody a pak necháme okapat na čisté utěrce.
3
Mezitím si oddělíme bílky od žloutků.
4
Žloutky a mléko se solí společně ušleháme. Dále vyšleháme i samostatně bílky.
5
Do směsi mléka pak vmícháme hladkou mouku s práškem do pečiva. Mouky dáváme jen tolik, aby nám vzniklo lité těstíčko jako na palačinky.
6
Do těstíčka přidáme med a mírně našleháme. Teď ještě zlehka spojit s vyšlehanými bílky a těstíčko je připravené.
7
Dlouhý stonek od trsu, který jsme při přípravě samozřejmě ponechali, nyní uchopíme a celé květy namáčíme v těstíčku. Stonek odstřihneme až po upečení v oleji do zlatova.
8
Jako tip Láďa Hruška doporučil, ještě horké květy, obalit ve skořicovém cukru.
9
Možná je i slaná varianta, kterou zvolíte dle vlastních chutí a místo cukru do těsta, použijete sůl.